|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
askeri, askerlik, atatürkün, başarıları, görevleri, hayatı, nelerdi |
![]() |
Atatürk'ün Askerlik Hayatı Ve Askeri Görevleri - Atatürk'ün Askeri Başarıları Nelerdi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Askerlik Hayatı Ve Askeri Görevleri - Atatürk'ün Askeri Başarıları NelerdiAtatürk'ün Askerlik Hayatı ve Askeri Görevleri - Atatürk'ün Askeri Başarıları Nelerdi Atatürk'ün Askerlik Hayatı ve Askeri Görevleri - Atatürk'ün Askeri Başarıları Nelerdi Atatürk'ün Askeri Görevleri 1896-1899 yılları arasında Manastır Askeri İdâdi’sini bitirip, İstanbul’da Harp Okulu'nda öğrenim görmeye başladı ![]() 1902'de teğmen rütbesiyle mezun oldu ![]() ![]() 11 Ocak 1905'te yüzbaşı rütbesiyle Akademi’yi bitirdi ![]() 1905-1907 yılları arasında Şam’da 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 19 Nisan 1909'da İstanbul’a giren Hareket Ordusu’nda Kurmay Başkanı olarak görev aldı ![]() 1910 yılında Fransa’ya gönderildi ![]() ![]() 1911 yılında İstanbul’da Genel Kurmay Başkanlığı emrinde çalışmaya başladı ![]() 1911 yılında İtalyanların Trablusgarp’ı işgaliyle ile başlayan savaşta, Mustafa Kemal bir grup arkadaşıyla birlikte Tobruk ve Derne bölgesinde görev yaptı ![]() ![]() 6 Mart 1912'de Derne Komutanlığına getirildi ![]() 1912 yılının Ekim ayında Balkan Savaşları başlayınca Mustafa Kemal Gelibolu ve Bolayır’daki birliklerle savaşa katıldı ![]() ![]() 1913 yılında Sofya Ateşemiliterliğine atandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1914'te patlak veren I ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!” emri cephenin kaderini değiştirmiştir ![]() Çanakkale Savaşları’dan sonra Mustafa Kemal 1916'da Edirne ve Diyarbakır’da görev aldı ![]() ![]() ![]() Şam ve Halep’teki kısa süreli görevlerinden sonra 1917'de İstanbul’a geldi ![]() ![]() ![]() ![]() 15 Ağustos 1918'de Halep’e 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30 Ekim 1918 Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra İtilaf Devletleri’nin Osmanlı topraklarını işgale başlamaları üzerine; Mustafa Kemal 9 ![]() ![]() 22 Haziran 1919'da Amasya’da yayımladığı genelgeyle “Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararının kurtaracağını” ilan edip Sivas Kongresi’ni toplantıya çağırdı ![]() 23 Temmuz - 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum, 4 - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında da Sivas Kongresi’ni toplayarak vatanın kurtuluşu için izlenecek yolun belirlenmesini sağladı ![]() 7 Aralık 1919'da Ankara’da heyecanla karşılandı ![]() 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması yolunda önemli bir adım atılmış oldu ![]() ![]() Kurtuluş Mücadelesi, 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir’i işgali sırasında düşmana ilk kurşunun atılmasıyla başladı ![]() 10 Ağustos 1920 tarihinde Sevr Antlaşması’nı imzalayarak aralarında Osmanlı İmparatorluğu’nu paylaşan I ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemal yönetimindeki Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemli aşamaları şunlardır:
![]() Kurtuluş Savaşı, 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması’yla sonuçlandı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|