![]() |
Başarılı Olmak İçin Zekâ Mı Yoksa Çalışmak Mı Önemlidir? Başarılı Olmanın Sırrı Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başarılı Olmak İçin Zekâ Mı Yoksa Çalışmak Mı Önemlidir? Başarılı Olmanın Sırrı NedirBaşarılı Olmak İçin Zekâ mı Yoksa Çalışmak mı Önemlidir? Başarılı Olmanın Sırrı Nedir Başarılı Olmak İçin Zekâ mı Yoksa Çalışmak mı Önemlidir? Başarılı Olmanın Sırrı Nedir Öyle zeki insanlar görmüşümdür ki çok az sürelerle ders çalışarak başarılı olmuşlardır ![]() ![]() Zeka,kavrama kabiliyeti ve yetenek olmadıkça çalışma ile başarı gelmiyor ![]() Eğer bir konuya yönelik yetenekleriniz ve ilginiz varsa bunu çalışarak geliştirmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() Konuya yakından uzaktan alaka duymuyorsanız, o işin gerektirdiği beceri ve yeteneklere de sahip değilseniz istediğiniz kadar çalışın ![]() ![]() Mesela ben; Dünyanın en büyük eğitimcileri gelseler, benden iyi bir müzisyen çıkaramazlar ![]() ![]() ![]() ![]() Aslını sorarsan benden yetenek gerektiren hiçbirşey çıkmaz ![]() Ben daha çok sosyal ve sözel yönü gelişmeye müsait biriyim ![]() ![]() ![]() Başarı nedir? Türk Dil kurumu başarmak fiilini;"Bir işi istenilen biçimde bitirmek, muvaffak olmak" olarak tanımlıyor ![]() ![]() ![]() Örnek verecek olursak; İngiltere için Avrupa futbol şampiyonasına katılamamak bir başarısızlık iken ![]() ![]() Bu durumda "Zeka" ile "çalışmak" başarı üzerine yapılan bir tartışmada birbirlerinin alternatifi olarak kabul edilemeyeceği için sorunun anlamsız olduğunu düşünüyorum ![]() Zeka potansiyeldir ![]() ![]() ![]() Emrah abinin bir müzik enstümanıyla bir parçayı çalabilmesini başarı olarak kabul edebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|