![]() |
Cüneyt Suavi Kimdir? Cüneyt Suavi'nin Hayatı - Cüneyt Suavi'nin Eserleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cüneyt Suavi Kimdir? Cüneyt Suavi'nin Hayatı - Cüneyt Suavi'nin Eserleri Nelerdir?Cüneyt Suavi kimdir? Cüneyt Suavi'nin Hayatı - Cüneyt Suavi'nin Eserleri Nelerdir? Cüneyt Suavi kimdir? Cüneyt Suavi'nin Hayatı - Cüneyt Suavi'nin Eserleri Nelerdir? Cüneyd Suavi 1948 Yılında Adapazarı'nda doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() Zafer Dergisi'nde 1982 yılından beri hikayeleri yayınlanan yazarın en tanınmış eseri, Hayatın İçinden adlı hikaye kitabıdır ![]() ![]() ![]() Cüneyd Suavi'nin Kırk Gram Tebessüm, Mucizeler, Bilmeceler ve Çocuklar İçin Peygamberler Tarihi adlı eserleri dışında, ![]() ![]() Yazarın , Selim Gündüzalp ve Ali Suad ile birlikte hazırladığı Hazır Cevaplar-1 ve 2 adlı iki kitabı daha vardır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cüneyt Suavi Kimdir? Cüneyt Suavi'nin Hayatı - Cüneyt Suavi'nin Eserleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cüneyt Suavi Kimdir? Cüneyt Suavi'nin Hayatı - Cüneyt Suavi'nin Eserleri Nelerdir?Hayatı hakkında bilgi bulunmuyor eserleri umarım işinize yarar ![]() Cünyet Suavi (´den secmeler) KISISEL BIR HAK Program yapimcisi, Televizyon Müdürüne Telefon ederek: -Üst Kurul´dan aradilar efendim, Su anda oynayan filmin müstehcen oldugunu belirtip ikaz ediyorlar ![]() Bir diyeceginiz varmiydi? Müdür: -Üst Kurulu falan birak be kardesim, diye gürledi ![]() Koltuguna kurulda filmi seyred ![]() Kisisel haklarimiza karismasinlar ![]() Program yapimcisi , filmin ortalarinda tekrar telefon ederek: -Bazi vakiflardan aradilar efendim, dedi Oynatmakta oldugumuz filmin genciligin ahlâkini bozdugunu ve onlari kötü yola ittigini söylüyorlar ![]() Bir diyeceginiz varmiydi? Müdür tekrar gürleyerek: -Kisisel haklarimiza karismasinlar yahu! diye tekrarladi ![]() Bizim de cocuklârimiz var ![]() ![]() Program ypimcisi , filmin sonunda bir daha tefon ederek: -Karakoldan aradilar efendim, dedi ![]() Kiziniz erkek arkadasi tarafindan tecavüze ugramis ![]() Bir diyeceginiz varmiydi? 1001 GECE NOSTALJISI Meshur bir artist ölüp alkislar esliginde mezara konuldugunda, melekler onu namaz- niyazdan önce filmlerden sorguya cekmis ve ellerindeki tarifeye bakarak 50yil dayaga mahkûm etmisler ![]() Adam ne yapsin? Sucunu bildigi icin boynunu büküp yemis dayagi ![]() Ceza tamamlandiginda "biraz nefes alayim" derken, ayni melekler gelip 50 yil daha dayak yemesi gerektigini söylemezlermi? Adam mizildanarak: -Yahu mübarekler ![]() ifsad edici bir rol oldugu icin 50 yil dayak yedim ![]() Meleklerden biri: -Bizde hic bir kabahat yok ![]() senin filmini tekrar oynattilar ![]() BORC Oldukca yasli bir adam, kendisi gibi kamburlasmip yere yanasmis bir agacin altinda agliyordu ![]() Biraz önce irikiyim bir genc yanina sokulmus ve kendisinden iski parasi istedikten sonra bir de tokat atmisti ![]() -Gecmis olsun dede ![]() Adamcagiz, bir sey olmamis gibi toparlanmaya calisirken: -Eski bir borcum vardi, onu istedi ![]() ![]() Cevresindekiler, ihtiyar adami yerden kaldirdiktan sonra eline bastonunu tutusturup aceleyle islerine kosustular ![]() bir delikanli onun koluna girerek: -Cok fazla hirpalandiniz ![]() Agacin gölgesinde biraz oturalim mi? diye sordu ![]() -Benim bu agacin altinda dinlenmeye hakkim yok yavrum, ve ölünceye kadar da olmayacak ![]() ![]() Delikanli, söylenenden birsey anlamamisti ![]() onun tekrar hickiriklara boguldugunu farketti ![]() Yasli adam; iniltiye benzeyen bir sesle: _Elli yil kadar öncesiydi ![]() ![]() Rahmetli babami, sigara parasi almak icin iste bu agacin altinda azarlamistim ![]() ![]() Delikanli ne diyecegini bilemedi ![]() bekledikten sonra, onu arabayla evine birakmayi teklif etti ![]() Adam, titrek adimlarla yoluna koyulurken: -Evim oldukca uzaklarda yavrum ![]() ![]() Babamin da onu azarladiktan sonra, üzüntüsünden yayan döndügü gibi ![]() Hem sehir disindaki kabristana ugrayip bir Yâsin´le öpecegim ellerinden ![]() ![]() ![]() ![]() ÜMIT Ilkokulda okuyan oglum, yakin arkadaslarindan birini evimize getirmisti ![]() Ödevleri bittiginde, kücük misafirimizi konusturmak niyetiyle: -Bisikletin varmi? Tatil yakin biliyorsun ![]() ![]() ![]() Sorumla fazla ilgilenmemis görünerek: -Annem simdilik yeterli paramiz olmadigini söyledi ![]() alabiliriz ![]() Cocugun bu sözleri, durumlarinin yakinda düzelecegine dair inancini gösteriyordu ![]() Hele hele "simdilik" ifadesinde kuvvetli bir teslimiyet vardi ![]() Daha sonra ona, parktaki agacin altinda rastladim ![]() Cimenlerin üzerine cömelmis vaziyette karincalari seyrediyordu ![]() ve okula babasiyla gidip gitmedigini sordum ![]() -Babam kaza gecirdigi icin hastahanede ![]() ![]() Tatile bir hafta kala onu tekrar gördüm ![]() ![]() Yanagini oksayarak: -Bugün cok §Iksin ![]() ![]() Cocugun hafif bir tebessümden sonra söyledigi sözler, dünyayi "yasamaya deger" hale getiren iman nimetinin bütün güzelligini sergileyerek kulaklarimda yankilandi ![]() -Hastahâneye gitmiyorum efendim ![]() ![]() BOMBA ![]() ![]() ![]() Cocuk ![]() -Aradigimiz radyo istasyonlarindan biri de bu ![]() -Bizi kurtarmaya gelecekler miymis? diye atildi annesi Ne diyorlar söylesene ![]() Delikanli, elindeki radyoya 3-5 dakika kulak verip: -Su anda Sirpli bir sakicinin pop konseri var ![]() Kizkardesimie tacavüz edip, babamin babamin bogazini kesen canavarlar da, onlari öldürmeden önce bu sarkilari söylemislerdir ![]() Kadin, aciyla sararan yüzünü evlâdindan gizlemeye calisirken, lâfi ustalikla degistirip: -En kenarda bir istasyon daha cikiyordu ![]() bir sey yapiyorlardir, dedi ![]() Delikanli, bir cadira siginmadan önce defalarca bombalanan evlerinden her nasilsa saglam sikan radyolarindaki son türk sitasyonunu cevirdiginde: -Evet, evet, buldum! ![]() ![]() Sesler biraz parazitli geliyor ama, on binlerce insan "Bosna, Sirplara mezar olacak" diye bagiriyor ![]() Kadin: -Sükürler olsun, diye aglamaya basladi ![]() O kahraman gencler silâhsiz bile gelseler, yavrularimizi kesilmekten kurtarirlar ![]() Delikanli, radyoyu iyice kulagina yapistirarak: -Basimiza yagan bombalarai da lânetliyorlar ![]() diye bagirip, belki de Sirplarin bombalanmasini istiyorlar ![]() -Radyoyu ver diye uzandi kadin ![]() Yillardir ancak rüyalarimda duyabildigim o sesleri doya doya dinleyecegim ![]() ![]() ![]() ![]() Radyo, bir zamanlar kadinin sefkâtle bagrina bastigi bir kiz evlâdi gibi kucaklanip kulak degistirdi ve on binlerce gencin aslanlar gibi kükreyerek haykirdigi sözler, onun acilarla kavrulmus yüregine ulasti: -"Bu-ra-si siz-le-re me-zar o-la-cak; Cimbom-bom, cim-bom-bom, cim,bom,bom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|