Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amacı, başlar, bebeklere, gıda, gıdaların, ilk, nezaman, verilen

Bebeklere Verilen İlk Ek Gıdaların Amacı Nedir? Bebeklere Ek Gıda Nezaman Başlar

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bebeklere Verilen İlk Ek Gıdaların Amacı Nedir? Bebeklere Ek Gıda Nezaman Başlar

Bebeğe ek gıda vermemizin amacı bebeği doyurmaktan çok onu yeni tatlara alıştırmak Bu nedenle ilk ek gıdaya başlarken bir kaç çay kaşığı ile başlayıp daha sonra arttırarak tam bir öğüne geçilmesi öneriliyor
Uzmanlar bebeği ilk ek gıdaya alıştırmak için şunlara dikkat etmenizi öneriyorlar
  • İlk püreler yumuşak ve akışkan olmalı Bu nedenle bir miktar su ile hazırladığınız püreleri sulandırın
  • Bebek çok açken ek gıda vermek yerine önce onu biraz emzirip sakinleştirin
  • Bebeğe yedirirken küçük çay kaşığı kullanın
  • Ek gıdayı öyle yemeği sırasında vermeye çalışın
Bebek gıdası için hazırlanmış kitapları takip ediyorsanız piyasaya yeni bir kitap çıktı Adı yaşasın mutfakta annem var Kitaba bakınca gördüm ki yazarda aynı benim oğluma başladığım şekilde ek gıdalara başlanmasını öneriyor ve bunun için basit tarifler veriyor Bundan yola çıkarak bir kaç tane basit püre tarifi vermek istiyorum Hazırladığınız pürelerin artan miktarlarını dip frizde saklayıp daha sonra yedirebilirsiniz
Basit Bebek Ek Gıda Tarifleri

Patatesli Havuç Püresi
Bir küçük patatesi buharda yada suda pişirin İyice ezerek içine bir miktar su katın
Bal Kabağı Püresi
Bal kabağını buharda yada suda pişirerek ezin Bir miktar su ile sulandırarak yedirin
Brokoli ve Patates Püresi
Brokoliyi ve patatesleri buharda pişirin (Brokoli daha önce pişer) İkisini iyice ezin yine sulandırarak bebeğinize yedirin
Salçalık Kırmızı Biber ve Patates Püresi
Kırmızı biberi fırın ızgarasında pişirin Kabuklarını soyun İyice ezerek sade yada patates ile karıştırıp bebeğinize yedirin
Havuç ve Karnıbahar Püresi
Bir küçük havucu on dakika haşlayın içine bir küçük çiçek şeklinde karnıbahar ilave edin 10 dakika daha haşlayıp iyice ezin
Çeşitli sebzelerle bu şekilde ikili, üçlü kombinasyonlar yapıp bebeğinize yedirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com