Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilim, gelişmesinde, plandadır, sanat, uygarlığın

Uygarlığın Gelişmesinde Sanat Mı Yoksa Bilim Mi Ön Plandadır?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uygarlığın Gelişmesinde Sanat Mı Yoksa Bilim Mi Ön Plandadır?

Uygarlığın Gelişmesinde Sanat mı Yoksa Bilim mi Ön Plandadır?
Uygarlığın Gelişmesinde Sanat mı Yoksa Bilim mi Ön Plandadır?
Bunları bu kadar keskin çizgiyle ayırmak olası mı?
Her ikisi de birbirine karşı önceliği olan değil, destekleyen, dengeleyendir
Sanat duygu dili olarak tanımlanır Bu anlamda denge, duygu ile bilgi dili arasında kurulursa gelişimden sözedilebilir

Sanatçı olabilmenin önkoşulu içinde yetenek sadece %30
%70' i bilgi, eğitim Sözün özü; bilgi ve teknoloji olmadan sanat yapmaya çalışmak, ilk insanların mağara duvarlarına yaptıkları resimlerin ötesine geçmez

'Şuan dünyayı bırakıp sadece ülkemize bakarsak sanatın ne kadar etkin olduğunu görürüz''

Tiyatroların seyirci toplayabilmek için iki ekmek fiyatına bilet sattığı, devlet tiyatrolarında kadrolaşma sonucunda, ahbap- çavuş ilişkileriyle repertuvar seçtiği, iyi bir resim sanatçısının sergi açabilmek için parası ya da ismi yoksa galeri bulamadığı, caz eğitimi gören sanatçıların para kazanmak için popüler kültüre yöneldiği, her gece sanatçı adı altında onlarca kişinin üretim bantlarından kucaklarımıza fırlatıldığı, sinema sanatında şaklabanlığın prim yaptığı, yaratılan karakterlerle toplumun daha da yozlaştığı bir ülkede açıkçası çok merak ettim sevgili RABELAUS, sanatın toplumsal gelişmeye katkısı bağlamında örnekler verebilir misiniz?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com