|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bilmecesinin, cevabı, dağı, denizi, kuşu, taşı, yok |
Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin CevabıDağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabı Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabı : HARİTA dır [img]images/smilies/maxih1 (14) gif[/img] |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabıteşekürler bilmiyoduk sankiiii :) :) evet bilmiyodumm |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin CevabıAlıntı: ceynur´isimli üyeden Alıntı teşekürler bilmiyoduk sankiiii :) :) evet bilmiyodumm Bunlarada bak bakalım içerisinde daha bilmediğin bir çok bilmece olduğundan eminim BİLMECELER Ağzından yer ağzından kusar - Yayık / YannıkAltı kara, üstü kara içindeki beyaz para - ÇekirdekAltı demir üstü demir, içinde büyük amir - SobaBaldan tatlı zehirden acı - DilBen giderim o gider önüm sıra tim tim eder - GölğeBenim adım iki hece, çalışırım gündüz gece - SaatBilmece bildirmece, el üstünde kaydırmaca - SabunBir ağacı oymuşlar, içine dünyayı komuşlar - TelevizyonBir evim var dört odası var - CevizBir yumağım var Sararım sararım bitmez - YolCansız canlıyı tartar - BeşikÇarşıdan aldım bir tane eve getirdim bin tane - NarÇarşıdan alınmaz, yağlığa konulmaz, ondan tatlı bir şey olamaz - UykuDağa varır seslenir eve varır yaslanır - Balta Dağı var taşı yok, denizi var kuşu yok - HaritaDal ucunda kırmızı gelin - KirazDal ucunda kitli sandık - CevizDam başında dana oynar, kaç dedim yine oynar - Dolu (tolu)Dört kardeş ev yapar - Çorap iğnesiDört kardeş bir kuyuya taş atar - İnek memesiDut ağacını oyarlar, içine mani koyarlar, ağlama tonton ağlama, kulağını bükerler - Saz Dışı kazan karası, içi un helvası - KestaneElden ele dilden dile, bunu bilmeyen kertenkele - ParaElinde kantar, altını tartar - KulakEv üstünde şapkalı Ahmet - BacaFil fillice, boynu eğrice - İbrikGündüz kalede, gece belada - YatakHet dedim, hüt dedim, git şuraya yat dedim - SüpürğeHoplayarak yürür, patlayarak ölür - PireKapıyı açar, örtmeden kaçar - RüzgarKarınca kaderince, yol yapar ince ince - MakinaKat kat katmer değil, yenilir elma değil - SoğanKüçücük dalı var, kadifeden donu var - PatlıcanKüçük mezar, dünyayı gezer - AyakkabıKüçük küçük odalar, birbirini kovalar - TrenKırmızı kabugun üzerine beyaz güvercin dizili - DişKısa boylu, kadife donlu - PatlıcanPişirirsen aş olur, pişirmazsen kuş olur - YumurtaSabahleyin kalktım çatal kuyuya düştüm - PantolonSarı sarı sarkar, düşerim diye korkar - AyvaSoktum doldu çektim soldu - ÇorapSuya atarım ıslanmaz, etini keserim seslenmez - GölgeSıra sıra odalar, bir birini kovalar - TrenŞekere benzer tadı yok, gökte üçar kanadı yok - KarTavuktan küçük, insandan büyük - ŞapkaÜstünden ot biçtim, altından süt içtim - KoyunUzunlugu urgan gibi, genişliği yorgan gibi - IrmakYarım kaşık, duvara yapışık - KulakYazın giyinir, kışın soyunur - AğaçYer altında sakallı dede - SoğanYer altında gezer, yedi gelinden güzel - Saban Yol ortasında kilitli sandık - MezarYol üstünde bulgur kazanı - KarıncaYük üstünde kıllı yumak - KediŞu dünyada üç şey yok dedi : a) Göğün direği yok b) Denizin kapağı yok c) Kızıl otun tohumu yok Bir kuyum var, içinde iki türlü suyum var Pencereye bir kuş geldi, cak dedi cuk dedi - YumurtaBiz biz idik, otuz iki kız idik Akşam oldu dizildik, sabah oldu silindik - YıldızÇarşıdan alınmaz Mendile konulmaz Tadına doyulmaz - Uyku Kırk kız idik, bir dala dizildik Kırkıncı geldi kıramadı, Vurguncu geldi vuramadı - TarakBurda baktım emir memir Yanına vardım kitli demir Açtım baktım arı boku Yedim baktım altın topu - Bal Hey hırt katı, hırt katı, Kırmızıdır üst katı, Yapmacılar yapamaz, Çatmacılar çatamaz, Bu Allahın hikmeti ![]() - Soğan
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|