2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak mı Yapılacak mı 2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak mı Yapılacak mı Milli Eğitim Bakanlığının Ağustosta 11 bin gibi komik sayıda öğretmen ataması yapmasının akabinde öğretmen adayları isyan etti Seçimlerden önce yapılan 40 bin öğretmen ataması 2011 kpss sınavına giren öğretmen adayları için adeta felaket oldu Öyle ki, çok değil; daha 3-4 yıl öncesine kadar çok düşük puanlarla atanılabilen birçok ilköğretim öğretmenliğinin puanları bile 90 ve üzerinde kapattı Her neyse asıl konumuza gelelimMilli Eğitim Bakanlığı 2011 yılı içinde bu 11 bin atamanın son öğretmen ataması olduğunu belirtmişti Bu konuda bakana katılıyoruz Zirâ 2011 yılı mali plânlamasının dışına çıkılabileceğini sanmıyoruz Seçim ya da referandum gibi bir durum olsaydı eminiz aynı yıl içinde ikinci bir alım mutlaka yapılırdı Öyle bir durum olmadığı için öğretmen adaylarının umutları yine 2012 Şubata çevrilmiş durumdaYani 31 Aralık 2011 yılına kadar kesinlikle bir öğretmen ataması yapılmayacak Ancak Milli Eğitimden gelen haberler Şubat 2012 de öğretmen ataması yapılacağını gösteriyor Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in özellikle 2011 Ağustos atamasında oluşan baskıyı azaltmak adına 2012 Şubat’ta öğretmen ataması yapacaktır Ancak şu da bilinmelidir ki, hükümet şubat için planladığı atama kontenjanını 2012 Ağustos atamasının kontenjanından alacaktır Yani, yine mali bütçenin dışına çıkılamayacaktır Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı İtibariyle 126 Bin Öğretmene İhtiyaç Olduğunu Söyledi Dinçer: 126 bin öğretmene ihtiyaç var15 Kasım 2011 Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyenlerle ilgili açıklamalarda bulundu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen olarak atama bekleyenlerin bir suçunun bulunmadığını, bunun ”sistemik” bir sorun olduğunu ifade ederek, ”Dışarıda 264 bin öğretmenin beklediğini hesap ediyorsanız, kendinizi Milli Eğitim Bakanı’nın yerine koyun, o çocukların sorunlarına cevap üretmeye çalışın lütfen” dedi Dinçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesi üzerinde, atama bekleyen öğretmenlere ilişkin soruları yanıtladı KPSS sonuçlarına göre, 264 bin 277 mezunun öğretmenlik beklediğini bildiren Dinçer, her yıl sadece eğitim fakültelerinden mezun olup, öğretmen olmayı bekleyen öğrenci sayısının ise 33 bin 783 olduğunu kaydetti Dinçer, fen-edebiyat fakülteleri mezunları, mesleki teknik eğitimden sonra pedagojik formasyon eğitim hakkına sahip olanların da dahil edilmesi halinde bu sayının 73 bin 142 kişiye ulaştığına işaret etti Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığının, norm kadro sayısını esas almaları halinde 126 bin 137 öğretmene ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, bu ihtiyacın 2014′e kadar 137 bin 806′ya çıkacağını vurguladı Bakan Dinçer, geçen yıl yaklaşık 65 bin olan ücretli öğretmen istihdamının, şu anda yaklaşık 60 bin olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: ”60 bin ücretli öğretmenin, normal kadrolu öğretmen olarak istihdam edilmesi halinde, -onun karşılığı olan dersleri telafi edecek öğretmen olarak ne kadar ihtiyacımız olarak baktığımızda, bunu üçte iki diye oranlıyoruz-, bugün aşağı yukarı 40 bin öğretmen alsaydık, bu yıl öğretmen açığımız olmayacaktı Şu anda bile dışarıda gerçek anlamda 264 bin öğretmenin beklediğini hesap ediyorsanız, kendinizi Milli Eğitim Bakanı’nın yerine koyun, o çocukların sorunlarına cevap üretmeye çalışın lütfen Bazılarınız öğrencilere yönelik olarak, ‘kendi kabiliyetinize göre yeni işler de bakın’ tavsiyemi belki yadırgadılar, eleştirdiler Bu rakamları ve tabloyu görseydiniz, o çocukların sorunlarını dert etseydiniz, ne cevap üretirdiniz, lütfen o cevabı siz verin Bunun bireysel sorun olmadığını, o çocuklarımızın hiçbirinin suçlanmaya gerek kalmaksızın bu sorunu çözmeye yönelik çaba sarf etmeyi, ortak sorumluluğumuz olduğunu da düşünerek söylemeniz lazım Bu çocuklarımızın suçu yok, sistemik bir sorundur Bu sorun içinde bu konunun bakanı olarak kısa vadeli, hemen, popülist tavır yerine çok daha kalıcı, kapsamlı stratejiler üreterek sorunları çözmek gerektiği kanaati taşıyorum Kamuoyuyla konuşurken de bu sorumluluklarımı hissederek konuşuyorum” |
2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı2012 Yılında 40 Bin Öğretmen Atanacak MEB’in TBMM’ye sunduğu 2012 bütçetasarısında gelecek yıl kadrolu 40 bin öğretmen atamasının planlandığı anlaşıldı Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), gelecek yıl içerisinde yapacağı öğretmen atamasına ilişkin kadro sayısını Bakan Ömer Dinçer açıklamaktan kaçınırken, TBMM’ye sunulan bütçe tasarısından sürpriz bir rakam ortaya çıktı Atanamayan öğretmenler, kadro sayısı hakkında MEB’i mail yağmuruna tutarken, MEB soruları yanıtsız bırakıyordu Ancak, sır gibi saklanan atama kadro sayısı, kamuoyundan önce Meclis’e bildirildi MEB tarafından hazırlanan 2012 bütçetasarısında, gelecek yıl kadrolu 40 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklandı Milliyet -18 Kasım 2011 Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER : Atama Bekleyen Öğretmenler Kendilerine Uygun Başka İş Bulsunlar (29 Kasım 2011 ) Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, şu anda yaklaşık 60 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu açıkladı Dinçer, açıkta kalan 264 bin öğretmene şu öneride bulundu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kamu yönetiminin geleneksel zafiyeti yüzünden açıkta kalan 264 bin öğretmene “Bu kadar öğretmene ihtiyacımız yok, yeteneklerine uygun başka mesleklere yönelsinler” tavsiyesinde bulundu Taraf gazetesinden Lale Kemal’e açıklamalarda bulunan Dinçer, “Herşeyden önce Türkiye’nin kamu yönetiminin temel alışkanlıklarından birisi günlük sorunlarla uğraşmasıdır ve gelecekyönelimli bakmamasıdır meselelere, amaç yönelimli değildir, sorun yönelimlidir Bugün mesela atama bekleyen öğretmenler meselesi, kamu yönetiminingeleneksel zafiyetiyle alakalı bir husus Çünkü şimdiye kadar şayet Türkiye olarak biz, ‘öğretmen kaynaklarımızın planlaması ile ilgili bir çalışma yapmış olsaydık, hangi yıl, ne kadar öğretmene ihtiyacımız var’ diye düşünseydik, belki bu sorunun yaşamayacaktık Şimdi biz tasarlamaya başladık Bakanlığımız bünyesinde, Planlama ve Öğretmen Kaynaklarını Gekliştirme Grup Başkanlığı adlı bir birim oluşturduk Bu grup başkanlığı, bizim yıldan yıla hangi alanlarda ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğunu belirleyecek ve biz bu belirmeler ve saptamalar karşısında YÖK’e yönlendirmede bulunacağız Sadece ihtiyacımız kadar öğretmen yetiştirmeye çalışacağız Bununla ilgili geçen yıl bir tedbir aldık, bizim hangi alanlarda öğretmen ihtiyacımız varsa, o alanları kamuoyuna duyurmuştuk, üniversite tercihlerinin yapılacağı dönemlerde” dedi Atama bekleyen öğretmenlerin başka alanlara yönelmesi gerektiğini belirten Bakan Dinçer, şunları söyledi: “Şimdi ben size bir fotoğraf çizeyim bu beklemeyle ilgili; Şu anda dışarıda 264 binden fazla mezunumuz öğretmen olarak atama bekliyor İlköğretim, orta, tamamı atama bekleyen öğretmenimiz var Halbuki MEB’in, şu anda eğitimsistemini aksatmadan yürütebilmek için kadrosu dışında sözleşme yaptığıücretli öğretmen sayısı 60 bindir Bugün hükümet, ‘tamam ben MEB’in bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum’ dediğinde bize 50 bin, 60 bin hatta 40 bin öğretmen kadrosu vermeleri halinde bizim mevcut okullaşma oranlarında öğretmen ihtiyacımız kalmayacak, diğerleri ne olacak? Bu ülkenin kaynaklarını, ihtiyaç duyduğumuz öğretmenleri atayarak mı harcayacağız? Herkes kendi kabiliyeti ve kendi mesleğine uygun başka işlere de yönelsin, ihtiyacımız şu anda piyasada atama bekleyen insan kadar değil” TARAF – |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|