Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, bucaş, tanımı

Bucaş Antlaşması Bucaş Antlaşması Nedir? Bucaş Antlaşması Tanımı Bucaş Antlaşması

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bucaş Antlaşması Bucaş Antlaşması Nedir? Bucaş Antlaşması Tanımı Bucaş Antlaşması

Bucaş Antlaşması Bucaş Antlaşması Nedir? Bucaş Antlaşması Tanımı Bucaş Antlaşması Hakkında
Bucaş Antlaşması Bucaş Antlaşması Nedir? Bucaş Antlaşması Tanımı Bucaş AntlaşmasıHotin antlaimasindan sonra, Lehistan ve Osmanli Devleti arasinda elli yil süren bir barii süreci yaianmiiti Osmanli himayesindeki Ukrayna Kazaklarina saldiran Lehliler, bariii bozdular Sultan Dördüncü Mehmed ve Köprülü Fazil Ahmed Paia, Ukrayna kazaklarinin yardim istemesi üzerine, Lehistan seferine çiktilar Osmanli ordusunun ard arda kazandiii baiarilardan sonra, Lehistan barii istedi

imzalanan Bucai antlaimasiyla (18 Ekim 1672), Podolya Osmanlilara geçti Lehistan Kirim Hanina vergi ödemeye devam edecekti Ayrica Lehistan her yil Osmanli Devleti'ne 22000 altin ödemeyi kabul ediyorduLehistan meclisinin, bu antlaimadaki para maddesini kabul etmemesi üzerine, 4 yil süren ikinci Lehistan seferine çikildi

Bazi kalelerin fethedilmesi üzerine, Lehistan elçisi, Podolya ve Ukrayna'nin iadesi iartiyla antlaima istediyse de bu kabul edilmedi Bu arada Köprülü Fazil Ahmed Paia'nin hastalanmasi üzerine, 1675 yilinda Lehistan serdarliiina ibrahim Paia tayin edildi

Sultan Dördüncü Mehmed, Köprülü Fazil Ahmed Paia ile birlikte Edirne'ye döndüibrahim Paia, kisa sürede 48 kale ve palangayi fethedince, Lehistan tekrar antlaima istedi 27 Ekim 1676'da Zarawno'da imzalanan antlaima ile 22000 altindan vazgeçilmek iartiyla, daha önce Köprülü Fazil Ahmed Paia tarafindan imzalan Bucai antlaimasinin maddeleri aynen kabul edildi Sadrazam Köprülü Fazil Ahmed Paia antlaimanin imzalandiii haberini aldiktan bir süre sonra 3 Kasim 1676 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com