Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1mahmud, hakkında, hayatı, kimdir, sultan

Sultan 1.Mahmud 1.Mahmud Kimdir? 1.Mahmud Hakkında 1.Mahmud Hayatı 1.Mahmud

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 1.Mahmud 1.Mahmud Kimdir? 1.Mahmud Hakkında 1.Mahmud Hayatı 1.Mahmud

Sultan 1Mahmud 1Mahmud Kimdir? 1Mahmud Hakkında 1Mahmud Hayatı 1Mahmud
Sultan 1Mahmud 1Mahmud Kimdir? 1Mahmud Hakkında 1Mahmud Hayatı 1MahmudSultan Birinci Mahmud, 2 Aiustos 1696 günü istanbul'da doidu Babasi Sultan ikinci Mustafa, annesi Saliha Valide Sultan'dir Büyük annesi Gülnui Sultan'in sevgi ve ilgisiyle büyüdü Sekiz yaiindan beri kafes hayati yaiadiii halde zekasi, iyi niyeti ve kuvvetli karakteri sayesinde kendini harap etmekten kurtardi Küçük yailardan itibaren çeiitli hocalardan dersler aldi Tarih, edebiyat, ve iiirle meigul oldu Özellikle musiki ile uiraiti

Sultan Birinci Mahmud, 1 Ekim 1730 tarihinde, 35 yaiinda iken padiiah oldu Devrindeki en deierli kimseleri seçip ii baiina getirdi Karakter sahibi, azimli, müifik, merhametli, dikkatli, ve sabirli bir insandi Kendi zevkinden çok milletin refahini düiünerek hareket etti Bu sayede babasi ve amcasinin düitüiü hatalara düimedi Hayatinin son iki yilini hasta geçiren Sultan Birinci Mahmud, 13 Aralik 1754 tarihinde 59 yaiinda iken vefat etti Sultan ikinci Mustafa'nin Yeni Camiideki türbesine defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com