Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklamalı, esma, esmaül, hüsna, sultan, tarihcesi, türkçe, yalisi, yalisinin

Esma Sultan Yalisi, Esma Sultan Yalisinin Tarihçesi, Esmaül Hüsna Türkçe Açıklamalı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Esma Sultan Yalisi, Esma Sultan Yalisinin Tarihçesi, Esmaül Hüsna Türkçe Açıklamalı

Esma Sultan Yalisi, esma sultan yalisinin tarihçesi, esmaül hüsna türkçe açıklamalı
Esma Sultan Yalisi, esma sultan yalisinin tarihçesi, esmaül hüsna türkçe açıklamalı

'deki sahilsarayı

Tarihçe

Geçmişi 18 yy'a uzanan Esma Sultan Yalısı adını'in kızı 'dan -alırOrtaköy'deki yalı kendisine tahsis edildiğinde Esma Sultan 10 yaşındaydıBu yapı o zamana dek Tırnakçı Yalısı olarak biliniyordu'e kadar mülkiyetinde kalan yalı 1920'lerden büyük bir yangın geçirdiği e kadar depo olarak kullanıldı1990'lı yıllarda The Marmara tarafından satın alınmıştır

Yeniden geliştirmek

Sadece binanın dış duvarlarını ihtiva eden harabe 1990 yılında Marmara Otel zinciri tarafından satın alınmıştır Mimar Gökhan Avcıoğlu'nun bir yenileme ve ilave dizaynlarını takiben yalı 2001 yılında çok amaçlı buluşma yeri olarak açıldı Orijinal tuğla dış duvarların içine çelik ve cam yapı birleştirildi Yapı bar restaurant ve muhtelif seviyede salon içerir

Yapı 2226 m² lik bir alan içinde yer alır Zemin katı 315 m genişliğinde 27 m uzunluğunda ve 380 m yüksekliğindedir İkinci kat ile birleşen ilk kat 315 m genişliğe 31 m uzunluğa ve 680 m yükseklikliğe sahiptir

Esma Sultan Yalısı Marmara Otel zinciri tarafından çeşitli toplantılar ve konferanslara hizmet vermek amacıyla çalıştırılmakta olup tarihi atmosfer içinde bahçesinde 1000 kişiye zemin katında 180 kişiye ve birinci katında 330 kişiye yemekli hizmet vermektedir Bahçede 3000 kişiye zemin katında 300 kişiye ve giriş katında 600 kişiye resepsiyon imkânı vardır Ayrıca ve'ne ev sahipliği yapar

esma sultan yalisi, esma sultan yalisinin tarihçesi, esmaül hüsna türkçe açıklamalı tırnakçı yalısı,esma sultan yalı restaurantları,esma sultan yalisinin tarihi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com