Yarim Haziran |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yarim HaziranYarim Haziran Katran karası bir geceyi Haziran bulutlarının arasından yırtarak, avuçlarında kıpır kıpır yıldızlarla odamın penceresini tıklattı dolunay ![]() ![]() “Sana Samanyolu getirdim” dedi ve bütün gökkubbeyi yeryüzüne indirmiş gibi mağrur gülümsedi koltuğumun başucunda![]() ![]() ![]() Ayla yıkanmanın keyfini sürdüm bir müddet ![]() ![]() ![]() Sonra penceremi açıp onu içeri aldım ![]() Dolunay, Samanyolu’ndan ışıklarla eteklerinde; “Haydi” diyordu penceremin dibinde; “Haydi ![]() ![]() ebedi baharın ülkesine![]() ![]() ”Lakin, dolunaya inat, öylesine bitkin ve naçar ki hayat, kopamadım akşam haberlerinden, dünyevi kederlerden ![]() ![]() Açıp penceremi, salıverdim dolunayımı, Cahit Külebi’den bir şiir fısıldayarak kulağına:“Bir gün geleceğim / alıp şu başımı / bir gün geleceğim / belki de Haziran / bulacak naaşımı / belki de Haziran ![]() ![]() ”Haziran, bir ozanın naaşını kaldırırken dolunay, Samanyolu boyunca efsunlu yıldızlar saçarak uzaklaştı Bakakaldım peşinden![]() ![]() ![]() Ne gözümü alabildim ne göze alabildim Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 09 20129,22 TL |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|