Çağdaş Türk Edebiyatına Doğru

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çağdaşlaşma sürecinde önemli yeri bulunmasına karşın, etkinliklerim (yayınlarım) arasında yetersizliğini duyumsadığım bir konu
Türk Edebiyatı tarihinin 19yüzyılın ikinci yarısında yer alan Tanzimat ve Edebiyat-ı Cedide dönemleriyle ilgili bu yapıt; uzun yıllar, önemli kaynaklardan yararlanılarak, genel anlamda sürdürülen araştırma, inceleme değerlendirmelerle oluşturulmuş;seçkin yazar/şairlerimizin yapıtlarından, seçilmiş örnekler (örüler/metinler) alınarak düzenlenmiştir
Edebiyatımızda tanınmış binlerce yapıtın okunarak irdelenmesi olanağının, bir çoğunun okunup incelenmesine karşın, güçlüğü; yeniden gündeme getirilerek değerlendirme aşamasında, beni aşağıdaki şu yöntemi uygulamaya yönlendirdi:
Önemli bilgi,yargı ve yorumların gözden kaçırılması olasılığı kaygısıyla, bir takım alıntıların gerekli olduğunu düşündüm ve (sırası geldikçe,işlenen konularda) konuyla ilgili özellikle değerli arkadaşım Ömer Özcan''la birlikte kotararak yayımladığımız yapıtlardan yararlandım
Değişik kaynaklardan kitabıma aldığım bu bilgi, görüş ve yargıların; seçilmiş örüler''in değerli yazarlarına, yazınsal iyilik borcu içinde bulunduğumu, saygıyla belirtmek isterim
Mahir Ünlü

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
14,00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com