![]() |
Tekrar Yollarda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tekrar YollardaTekrar Yollarda [*] Che''nin 1953-1956 yılları arasında, 25 yaşındayken çıktığı ikinci Latin Amerika gezisinde tuttuğu bu günlüklerde, bir devrimcinin doğuşunu haber veren işaret fişekleriyle karşılacaksınız: Guatemala''da doktorlukta uzmanlık yapmayı kendi içindeki iki Ben''e, Sosyalist Ben ile Gezgin Ben''e ihanet olarak görmesi; Mexico City''de kendisine tıpatıp benzediğini düşündüğü Kübalı devrimci Fidel Castro''yla tanışması, Carletto [Karl Marx] ile Federicuccio''nun [Friedrich Engels] sadık bir okuyucusuna dönüşmesi, zengin kurumlarda çalışan burjuva evliliği yapmış bir çiftten ziyade bir balinayla daha çok ortak noktası olduğunu itiraf etmesi, komünist ahlakının insana heyecan veren o "Biz"i hissettirebilecek en güzel şey olduğunu savunması, hayatının ilk yirmi beş yılına üç büyük eylem çizgisinin damgasını vurması: bilime duyduğu ilgi, tuhaf gezginlerle çıktığı yolculuklar ve gerçek bir devrimde yer alma isteği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 ![]() ![]() 8,12 TL |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|