![]() |
Ritim Holter Tetkiki |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ritim Holter Tetkiki» KARDİYOLOJİDE SIK KULLANILAN TANI YÖNTEMLERİ Ritim Holter Tetkiki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanım alanları:
![]() Cep telefonu gibi kemere bağlanan bir cihaz olup 3-4 adet kablosu, elektrodlar (yumuşak plastikten yapılı 3-4 cm çapında yapışkanlı malzeme) aracılığı ile göğüse tutturulur ![]() ![]() ![]() ![]() Holter monitor sırasında yakalanan bir aritmi Bu alet sayesinde muayene sırasında görülmeyen fakat gün içerisinde kısa süreli olup geçen çarpıntılar, göğüs ağrıları, baygınlık hissi gibi kalpten kaynaklanan tüm ritm bozuklukları tespit edilebilir ![]() Holter tetkikinden önce özellikle doktorunuza almakta olduğunuz ilaçları tetkik öncesinde kesmeniz gerekip gerekmediğini sormalısınız ![]() ![]() Event Recorder Bakınız: Event Recorder Transtelefonik monitor Bu da event monitor'a oldukça benzerdir ![]() ![]() ![]() Bu cihazların hasta açısından bir riski bulunmaz ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|