Theseus

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Theseus

Theseus

André Gide’in Yunan mitolojisinden esinlerek kaleme aldığı kısa bir roman Theseus Tam bir tarihsel uygunluk peşinde olmayan Gide, mitlerin de çeşitli yorumlara açık olduğunu bir kez daha gösteriyor
Gide, Theseus’un ağzından, büyük kahramanın hayatının farklı dönemlerini, yaşadığı aşkları, gösterdiği kahramanlıkları, maceradan maceraya koşarken gerektiğinde nasıl kurnazca davrandığını, aklın merkezi Atina’yı ihya edişini anlatıyor Bu sırada yer yer Gide’in sesi, kahramanının sesine karışıyor Kaderi olgunlukla karşılayan bilge Theseus, hesap verme zamanı gelen André Gide biraz da!
Ben kaderimi tamamladım Ardımda Atina şehir devletini bırakıyorum Ben Atina’yı, karım ve oğlumdan daha çok sevdim Onu kendi şehrim yaptım Benden sonra benim düşüncelerim ölümsüzce orada yaşayacak Yalnız ölmeyi gönül rızasıyla bekliyorum Dünya nimetlerini tattım Benden sonra, benim sayemde insanların kendilerini daha mutlu, daha iyi ve daha özgür hissedeceklerini düşünmek içimi açıyor Ben eserimi gelecekteki insanlığın iyiliği için yarattım Yaşadım

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,54 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com