Yazıda Yaşamak

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yazıda Yaşamak

Yazıda Yaşamak

Edebiyatın masaya yatırılıp incelenmesinden çok, incelemenin incelikle edebileşmesine tanık olacaksınız Feridun Andaç, Yazıda Yaşamak’ta bize hayat ile edebiyatın birleştiği noktadan denemeler sunuyor Edebiyatın çağdaş dünyadaki yerine ve anlamına dair düşüncelerin bir araya geldiği Yazıda Yaşamak, yaşam ile yazının arasındaki zorunlu ilişkiye dikkat çekiyor Bir düşünceyle, bir eleştiriyle kimi zaman da hayatın içinden bir alıntıyla Burada, edebiyatın masaya yatırılıp incelenmesinden çok, incelemenin incelikle edebileşmesine tanık olacaksınız “Avutucu güne dönüyorum artık sırtımı Bakışlarım başka yerde Kuruyorum belki de! Aklımdan geçenler çıldırtıcı da gelse; beklemenin sanrısındayım Söz bitti çünkü!’’ “İsveçli televizyoncu soruyordu: ‘Bu ödüle nice zamandır Yaşar Kemal adaydı, Orhan Pamuk aldı! Pamuk, Yaşar Kemal’den daha büyük bir yazar mı ne dersiniz?’ Dilim döndüğünce buna nasıl bakmamız gerektiğini anlattım Odama varınca Kundera’nın altını çizdiğim şu sözlerine döndüm: ‘Flaubert’in poetikası Balzac’ınkini gözden düşürmediği gibi, Kuzey Kutbu’nun keşfi de Amerika’nın keşfini geçersiz kılmaz’”

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
13,79 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com