Kendim ve Ötekiler

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendim ve Ötekiler

Kendim ve Ötekiler

Pek az romancı, aynı zamanda başarılı bir entelektüel olarak da etkileyici bir kariyere sahiptir Carlos Fuentes, bunlardan biri Hem entelektüel birikimi hem yazarlığı hem de politika ve tarihe olan ilgisi sayesinde, Kendim ve Ötekiler''de birbirinden farklı denemeleri, aralarında bir bütünlük kurarak son derece uyumlu bir biçimde bir araya getirmeyi başarmış Kendim ve Ötekiler, Fuentes yazınının üç temel öğesinin bir araya toplandığı bir çalışma: Özyaşamöyküsü, edebiyat aşkı ve politika Kitabının ilk bölümü, Panama''da doğan, ABD''de ayrıcalıklı bir eğitim gören, Meksika''ya dönüp ülkesinin Azteklerden bu yana geçirdiği tehlikeli ve dengesiz politik-ekonomik süreç üzerine çalışmalar yapan ve romancılığa başlayan yazarın kısa yaşamöyküsüyle başlıyor, daha sonra kendisi için edebiyatı anlamlı kılan kişilere dönüyor Başta Diderot, Gogol, Kundera olmak üzere pek çok edebiyat insanına, Bunuel gibi önemli sinemacılara eğilen, Cervantes, Gabriel Garcia Marquez ve Borges yazını üzerine kapsamlı ve ayrıntılı denemeler hazırlayan Fuentes, kültürlerin iç içe geçmesi üzerine de duruyor, sanat, politika ve tarih arasındaki karmaşık ilişkileri aydınlatmaya çalışıyor Kendim ve Ötekiler, çağımızın önemli bir entelektüelinden geleceğe kalacak bir çalışma

Ürünün Resimleri:

[*]Ödüllü Kitaplar : Cervantes Ödülü

Diğer:

Piyasa Fiyatı - 09092012
15,09 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com