![]() |
Portakal Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPortakal salatası Portakal salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dk 4 kişilik Malzemeler: 300 gram yağlı yoğurt 40 gram ayçiçeği çekirdeği 4 adet iri portakal 20 gram taze zencefil kökü 1 adet yeşil limon 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı köri 700 gram andiv 3 adet olgun armut tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ince bir süzgece alıp süzün ![]() ![]() Portakalların kabuklarını beyazları kalmayacak şekilde derin soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 adet andivin 5-6 adet dış yaprağını ayırıp göbek kısmını uzunlamasına ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Armutları soyun, dörde bölün, çekirdekli kısımlarını çıkartıp ince ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurdu ince bir süzgece alıp süzün ![]() ![]() Portakalların kabuklarını beyazları kalmayacak şekilde derin soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 adet andivin 5-6 adet dış yaprağını ayırıp göbek kısmını uzunlamasına ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Armutları soyun, dörde bölün, çekirdekli kısımlarını çıkartıp ince ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|