|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kereviz, malzemesi, sebze, suflesi, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Kereviz Suflesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Suflesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKereviz suflesi Kereviz suflesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 4 kişilik Malzemeler: 2 adet büyük boy kereviz 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı beyaz balzamik sirke 1 demet su teresi 50 ml krema 4 adet yumurta tuz karabiber Hazırlanışı: Kerevizi yıkayın Kök ve sap kısımlarından birer yassı dilim kesip çıkarın Kerevizleri enlemesine ikiye bölün Bir fırın tepsisini 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın Yarıya böldüğünüz kerevizleri, geniş kısımları altta kalacak şekilde tepsiye dizin Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 70 dakika pişirin Bu arada su teresini temizleyin, yıkayın, kurulayın ve serin bir yerde bekletin Hardalı balzamik sirke ve kalan zeytinyağı ile çırpın ve sos haline getirin, bir kenarda bekletin Pişmiş kerevizlerin içini bir kaşıkla oyun Kereviz içlerini krema ve 1 adet yumurtanın sarısı ile birlikte bir kaseye koyun Daha sonra bir mutfak robotunda püre haline getirin Sıvayarak ince bir süzgeçten geçirin Tuz ve karabiberle tadlandırın 3 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın Dikkatlice kereviz püresiyle harmanlayın Bu püreyi de içleri oyulmuş kerevizlere doldurun Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 30-35 dakika pişirin Servis yaparken su teresini tabaklara dağıtın Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin Yarım kerevizleri terenin üzerine yerleştirip hemen servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|