|
|
Konu Araçları |
garnitür, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebze garnitür Sebze garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 8-10 kişilik Malzemeler: 700 gram kereviz 800 gram beyaz kuşkonmaz 500 gram ince havuç 300 gram sultani bezelye 40 gram tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1/2 demet maydanoz tuz Hazırlanışı: Kerevizi soyup, ikiye bölün, ve 1 cm kalınlığında dilimlere kesin Kuşkonmazları soyun Havuçları temizleyin, üstlerinde sap kısmının birazını bırakın Sultani bezelyenin varsa kılçıklarını çıkarın Sebzeleri tuzlu kaynar suda sırayla kerevizi 10 dakika, kuşkonmazı 7 dakika, havucu 5 dakika ve sultani bezelyeyi 10 dakika blanşe edip soğuk suya tutun Tereyağı ve şekeri büyük yayvan bir tavada hafif karamelize olana kadar ısıtın Üzerine 150 ml su döküp 2-3 dakika daha kaynatın Sebzeleri ilave edin, tavayı biraz sallayın ve üstünü kapatarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin, sonra da tuzlayın Maydanoz yapraklarını saplarından ayırıp kıyın Sebzeleri bir servis tabağına yerleştirin, üstüne maydanozu serpin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|