|
|
Konu Araçları |
çantalar, hazırlanışı, malzemesi, mantarlı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Mantarlı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMantarlı çantalar Mantarlı çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 20 2 adet Malzemeler: 500 gram mantar 40 gram soğan 2 adet taze soğan 250 gram ceviz içi 1 yemek kaşığı margarin 2 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kekik 3 adet yumurta sarısı 40 gram yoğurt 6 adet yufka 50 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Mantarları ayıklayın Yarısını dilimleyin Kalanını soğanlar ve ceviz içi ile birlikte kıyıp, ayrı ayrı koyun Yağsız tavada cevizleri pembeleştirin, tavadan çıkartın Margarini tavada eritin, dilimlediğiniz mantarları sularını çekene kadar kavurun Sarmısakları ezin Soğan, taze soğan ve sarmısağı mantarlara katıp kavurmaya devam edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Kekik ve cevizi ekleyin Soğuduktan sonra 1 adet yumurta sarısı ve yoğurt ile karıştırın Yufkaları 34x24 cm büyüklüğünde dikdörtgenlere kesin Tereyağını eritin Kestiğiniz 3 parça yufkayı tereyağlayıp üst üste koyun Hazırladığınız içi yufkaların üzerine kenarlarında 3 cm boşluk kalacak şekilde döşeyin Kalan yumurta sarısını çırpın boşluklara sürün Daha sonra yufkayı kapatıp kenarlarına bastırın ve 1 cm kıvırın 1 er cm aralıklarla kenarları çizin ve yumurta sarısını yufkanın üzerine sürün Kalan yufka ve mantarlı karışımı da aynı şekilde hazırlayın Fırın kağıdı yaydığınız tepsiye koyun Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 25- 30 dakika altın sarısı kızartın Kişi başına 1/2 bohçayı yoğurt soslu yeşil salata ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|