|
|
Konu Araçları |
fırında, hazırlanışı, kabak, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fırında Kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında kabak Fırında kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram kabak 2 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ 500 gram dana kıyma 3 yemek kaşığı domates salçası 1 litre tablet et suyu 40 gram tereyağı 40 gram un 1 su bardağı süt 200 gram eritme peyniri 6 dilim taze kaşar peyniri taze rendelenmiş muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları küb şeklinde doğrayın Sıvıyağı bir tencerede kızdırın Soğanları koyup pembeleştirin Kıymayı ilave edin ve kavurun Domates salçası ve 1 su bardağı et suyu ilave edin Karışımı ağzı açık olarak koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin Tüz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Diğer tarafta tereyağını eritin Unu koyup pembeleştirin Kalan et suyu ve sütü ilave edin Karıştırarak 5 dakika kaynatın Ertime peynirini küblere doğrayıp sosa katın Eriyene kadar karıştırın Tuz, karabiber, muskat ile tatlandırın Kabakları ayıklayın, yıkayın ve uzunlamsına dilimleyin Dilimleri tuzlayın ve 5 dakika bekletin Mutfak kağıdı ile kurulayın Sosun 1/3'ünü fırın kabına boşaltın Üzerine kabakların ve kıymanın yarısını koyun sırasıyla kabak ve tekrar kıyma koyduktan sonra üste kalan sosu dağıtın En üste peynir dilimlerini koyup 200 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2ç rafınfa 30 dakika pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|