|
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, ispanak, malzemesi, tarifi, yapılışı, yumurtalı |
Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYumurtalı ıspanak çorbası Yumurtalı ıspanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dk 4 kişilik Malzemeler: 400 gram dondurulmuş ıspanak 100 gram minik soğan 1 diş sarmısak 400 ml kremşanti 100 ml sirke 4 adet yumurta 30 gram tereyağı 300 ml süt 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı taze rendelenmiş muskat beyaz karabiber tuz Hazırlanışı: Ispanağı çözülmeye bırakın, süzün ve 1 cm büyüklüğünde parçalara kesin Soğan ve sarmısakları soyun Soğanları minik küblere doğrayın, sarmısağı ezin 100 ml kremşantiyi katı çırpın 2 lt suyu tuz ve sirke ile kaynatın Yumurtaları dikkatlice sarılarının dağılmamasına özen göstererek fincana kırıp fincandan da kaynamakta olan suya kaydırın Yumurta aklarını mümkün olduğunca sarıların üzerlerine kapatın ve ateşten alın Soğanları ve sarmısağı kızgın tereyağında çevirin Ispanağı ilave edip karıştırın Süt ve kalan kremşantiyi katın Tuz, beyaz karabiber ve muskat ile tatlandırın 2-3 dakika hafif ateşte pişirin Katı çırptığınız kremşantiyi yedirin Delikli kepçe ile yumurtaları sudan çıkarın ve iyice süzüp tabaklara alın Çorbayı ekleyip üzerlerine zeytinyağı gezdirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|