Cevizli Ve Elmalı Hindi Rulo |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Ve Elmalı Hindi RuloCevizli ve elmalı hindi rulo Cevizli ve elmalı hindi rulo Hazırlama süresi 1 saat 15 dakika 28 adet 465 kalori Malzemeler:
Cevizleri mikserde çok küçük parçalayın 2 dal mercanköşkün yapraklarını ince kıyın Elmaları kabuklarıyla irice rendeleyin Limon suyu, iyice parçaladığınız cevizler, mercanköşk yapraklar ve elma rendesini karıştırın Etleri yan yana dizin tuz, karabiber ekin ve üzerlerine elmalı karışımı paylaştırın Kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarıp, kat yerlerini kürdanla tutturun Tavada yağı iyice kızdırın Ruloları kızgın yağda her tarafları açık kahverengi oluncaya kadar kızartın Şarabı ekleyip üstü kapalı, orta ateşte 45 dakika pişirin Ruloları tencereden çıkartıp sıcak bir yerde bekletin Pişme suyunu soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın Tuz, karabiber ve bir tutam şeker ile tatlandırın Soğuk tereyağı küplerini teker teker kaynayan sosa katıp karıştırın Sıcak olarak beklettiğiniz hindi ruloları sosun içine koyun 5 dakika sonra ateşten alın Kalan 2 dal mercanköşkle süsleyip yanında patates püresi ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|