|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, excel, kullanımı, makrolar, maktoların, officede |
![]() |
Excel Makrolar - Ms Office'de Maktoların Kullanımı - Excel Makrolar Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Excel Makrolar - Ms Office'de Maktoların Kullanımı - Excel Makrolar AnlatımExcel MAKROLAR - Ms Office'de Maktoların Kullanımı - Excel Makrolar Anlatım Excel MAKROLAR - Ms Office'de Maktoların Kullanımı - Excel Makrolar Anlatım MAKROLAR Amaçlar: -Makrolar oluşturmak ![]() -Makrolar çalıştırmak ![]() I ![]() Sürekli bir Excel kullanıcısıysanız, hep aynı verileri karşınızda görürsünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Makrolar sık sık yapılan işleri otomatikleştirmek için hazırladığımız tanımlardır ![]() ![]() örneğin bir grafik çizmek ve yazıcıya yollamak gibi; bu işi makro ile otomatik hale getirebilirsiniz ![]() NOT: Makro, belli bir işi yapmak üzere tasarladığınız ve istediğiniz an çalıştırabileceğiniz bir Visual Basic modulü içinde depolanmış komutlar ve fonksiyonlar dizisidir ![]() ![]() A ![]() Makroları, oluşturma yöntemine göre iki grupta toplayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makro kaydetmek, aynı bir film kaydı gibidir ![]() ![]() ![]() B ![]() Bir makro belli bir işi yerine getirmek üzere hazırlanır: Bir Makro kaydetmek: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() Saklama yerleri: This Workbook (Bu Çalışma Kitabı): Bulunulan çalışma kitabına ![]() New Workbook (Yeni Çalışma Kitabı): Yeni bir çalışma kitabına Personal Macro Workbook (Kişisel Makro Çalışma Kitabı) : Sadece makroların bulunduğu özel bir çalışma kitabına ![]() Makronuzun bir açıklama içermesi için Description (Açıklam) kutusuna açıklamanızı yazabilirsiniz ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() İPUCU: Makro kayıt ederken genellikle temiz (hatasız) bir kullanım gerekir ![]() ![]() ![]() C ![]() Hazırladığınız bir makroyu değişik yöntemlerle çalıştırabilirsiniz: Makroyu Microsoft Excel, Tools (Araçlar) Menüsünden Çalıştırmak: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Ayrıca çalışma tablosuna bir grafik nesne ekleyip, ardında onun üzerinde sağ tıklayıp makronun bu grafik nesneye tıklanmasıyla çalıştırılması sağlanır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|