![]() |
Sen Olmasaydın Kâinatı Yaratmazdım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Olmasaydın Kâinatı YaratmazdımSen Olmasaydın Kâinatı Yaratmazdım Sen Olmasaydın Kâinatı Yaratmazdım Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım Habibim Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım Kainatı yaratmazdım sen olmasaydın Âdem aleyhisselam, Arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti ![]() (Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur ![]() ![]() Allahü teâlâ yine hadis-i kudsilerde buyuruyor ki: (Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismiyle her ne isteseydin, kabul ederdim ![]() ![]() (Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki: (Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi ![]() ![]() ![]() (Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsi hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhani hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miracda Allahü teâlâ, Resulullaha, (Senden başka her şeyi, senin için yarattım) buyurunca, Resulullah da, (Ben de, senden başka her şeyi, senin için terk ettim) dedi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|