09-08-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Peygamberin (S.A.V) Çocuk Sevgisi
Gül Peygamberin (s a v) Çocuk Sevgisi
Gül Peygamberin (s a v) Çocuk Sevgisi
Gül peygamberin (s a v) çocuk sevgisi   

Sevgili Çocuklar ,
Peygamber Efendimiz (s a s ) Çocuklari çok severdi Çocuklara karsi çok sefkat ve merhametliydi Her konuda oldugu gibi "çocuk sevgisi'' konusunda da müslümanlara en güzel örnek olmustur Çocugun önem ve degerini beIirten hadis-i seriflerinden bazilari sunlardi:
''Çocuk, cennet nimetlerinden biridir ''
''Çocuk kokusu, cennet kokularindandir ''
''Her agacin bir meyvasi vardir Gönülün meyvasi da çocuktur ''
Sevgili Çocuklar ,
Hz Peygamber (s a s ), sevgili torunlari Hz Hasan ve Hz Hüseyinli kucagina alir, oksar, öper ve severdi Hatta namaz kilarken sevgili torunlari mübarek omuzlarina Çikarlardi
Sevgili Peygamberimiz, Hz Muhammed (s a v ) sokak ve çarsilarda karsilastigi çocuklara selâm verir , saçlarini oksar ve onlara ikrâmda bulunurdu Çocuklara karsi çocuk gibi davranir, onlarin dünyalarina girebilmeyi en iyi O basarirdi Bir hadis-i seriflerinde: "Küçük çocugu olan, onun hatiri için çocuklassin '' buyurmuslardir Kalbinin katiligindan sikayetçi olan birine "Yetimin basini oksamayi, onlari sevmeyi ve onlara ikrâm etmeyi'' ögütlemistir Yine bir hadis-i seriflerinde: ''Cennette ferahlik ve sevinç evi denilen öyle gösterisli bir yer vardir ki, oraya yalniz çocuklari sevindirenler girebilir " buyurmuslardir
Bir gün Rasûlullah (s a s) Hz Ali'nin oglu Hasan (r a )'i öpmüstü Yaninda bulunan Akra: ''Benim on çocugum var, hiç birini öpmedim " dedi Rasulullah (s a s) hayretle Akra'nin yüzüne bakti ve buyurdu ki: ''Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz "
Peygamber Efendimiz (s a s ), hayatinda hiç bir çocugu üzmemis ve kalbini kirmamistir Küçük yasta Rasululah'a hizmet etmeye baslayan Enes (r a) diyor ki: "On sene Hz Peygamber1e hizmet ettim Bana bir defa olsun üf demedi insanlarin en güzel huylusuydu ''
Sevgili Çocuklar ,
Örnegimiz ve önderimiz Peygamber Efendimiz (s a s ), çocuklarin egitimiyle yakindan ilgilenmis; onlarin hayirli bir nesil olarak yetismelerine çok büyük ehemmiyet vermistir Bakiniz bu konuda neler buyurmuslar ve ne güzel bir egitimci örnegi vermislerdir:
"Çocuklariniza iyi bakiniz! Onlari güzel terbiye ediniz "
"Çocugu güzel terbiye etmek ve ona güzel bir isim vermek, evlâdin baba üzerindeki hakIarindandir ''
|
|
|