|
|
Konu Araçları |
efendimizin, hhz, muhammedin, nasihatleri, öğüdüpeygamber, öğütleri |
Hhz. Muhammed'in 21 Öğüdü-Peygamber Efendimizin Öğütleri Nasihatleri |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hhz. Muhammed'in 21 Öğüdü-Peygamber Efendimizin Öğütleri NasihatleriHz Muhammed'in 21 Öğüdü-Peygamber Efendimizin Öğütleri Nasihatleri HHz Muhammed'in 21 Öğüdü-Peygamber Efendimizin Öğütleri Nasihatleri Bir gün, bir adam Peygamber Efendimiz’in yanına gelerek, "Size dünya ve ahiretle alakalı soracak sorularım var" der Bunun üzerine Peygamberimiz o kimseye, "Ne istiyorsan sor" buyurur Ardından o kişi ile Peygamber Efendimiz arasında şu diyalog yaşanır: - İnsanların en zengini olmak istiyorum - Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun - İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum - İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır Sen de insanlara faydalı ol - İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum - Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun - İnsanlar içinde Allah’a en yakın, O’nun en has kullarından olmak istiyorum - Allah’ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah’ın en has kulu olursun - Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum - Allah’a, O’nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O’nu görmesen de O seni görüyor - İmanımı kemale erdirmek istiyorum - Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer - Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum - Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun - İnsanların en merhametlisi olmak istiyorum - Önce kendine ve insanlara merhamet et ki; Allah da sana merhamet etsin - Günahlarımın azalmasını istiyorum - İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah’a yalvarırsan günahların azalır - İnsanların en kerimi olmak istiyorum - Allah’a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun - Rızkımın bol olmasını istiyorum - Temizliğe devam edersen rızkın bol olur - Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum - O zaman Allah ve Resulü’nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme - Allah’ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum - Kimseye kızmazsan Allah’ın gazabından ve kızmasından kurtulursun - Duamın kabul edilmesini istiyorum - Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur - Allah’ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum - Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın - Allah’ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum - Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter - Benim günahlarımı ne siler? - Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah’a kulluğun) ve hastalıklar - Allah yanında hangi iyilik daha faziletlidir? - Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza - Allah yanında en büyük günah hangisidir? - Kötü ahlak ve Allah’ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik - Rahman Allah’ın gadabını ne dindirir? - Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|