![]() |
Sağlık Memuru Sağlık Memuru Kimdir Sağlık Memuru Olmak Sağlık Memuru Olabilmek Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlık Memuru Sağlık Memuru Kimdir Sağlık Memuru Olmak Sağlık Memuru Olabilmek BilgiSağlık Memuru Sağlık Memuru Kimdir Sağlık Memuru Olmak Sağlık Memuru Olabilme Koşulları Sağlık Memuru Hakkında Sağlık Memuru Bilgi Sağlık Memuru Tanımı Sağlık Memuru Sağlık Memurluğu Sağlık Memurunun Görevleri Sağlık Memuru Sağlık Memuru Kimdir Sağlık Memuru Olmak Sağlık Memuru Olabilmek Bilgi TANIM Bireyleri hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve izleyen kişidir ![]() ![]() GÖREVLER -Hastanın tedavisinde doktorla işbirliği içinde tedaviyi uygular, -Enjeksiyon ve pansuman yapar, tansiyon ölçer, -Fizik tedavisi uygulamasında uzmanlara yardımcı olur,, -Kültür hazırlar, kan grubunu belirler, gebelik testi yapar, -Sünnet yapar, -Boğulma, yaralanma vb ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER -Tansiyon ölçme aleti, tıbbi müdahalelerde kullanılan alet ve cihazlar, turnike, tedavi tepsisi, tentürdiyot, flaster, mensol, oksijenli su, alkol, pamuk, enjektör, aşı nakil kapları ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Sağlık memuru olmak isteyenlerin; -Biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, -İnsanlara yardım etmekten hoşlanan, -Pratik, çabuk karar verebilen ve uygulayabilen, -Dikkatli, sorumlu ve sabırlı kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Sağlık memurları resmi ve özel hastanelerde, dispanserlerde, sağlık kabinlerinde sağlık ocaklarında ve işyerlerinde görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Kamu, özel kurum ve kuruluşların sağlık birimleri, hastaneler, halk sağlığı laboratuarları, sağlık ocakları, dispanserler, poliklinikler, sağlık merkezleri, işletmeler, yurtlar, gemiler (Gemi Sağlık Memurluğu) vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Lisans eğitiminden sonra alanlarında mastır (yüksek lisans) ve doktora eğitimi alarak akademik kariyer yapabilirler, yüksek öğretim kurumlarında araştırma görevlisi, doçent, profesör gibi unvanlarla öğretim üyesi olarak görev yapabilirler ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Laboratuar Teknikeri, Anestezi Teknikeri, Protez ve Ortez Teknikeri, Radyoloji Teknikeri, Hemşire, Tıbbi Sekreterlik, İlkyardım Acil Bakım Teknisyeni ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Meslek eğitimi süresince kazanç söz konusu değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER -İlgili Eğitim Kurumları, -Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, -Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi Bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|