Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölümü, ressamlığı, yapı, öğretmenliği

Yapı Ressamlığı Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Yapı Ressamlığı Bölümü Ve Öğretmenliği

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yapı Ressamlığı Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Yapı Ressamlığı Bölümü Ve Öğretmenliği

Yapı Ressamlığı Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Yapı Ressamlığı Bölümü Yapı Ressamlığı Programı Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri
Yapı Ressamlığı Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Yapı Ressamlığı Bölümü Ve Öğretmenliği Yapı Ressamlığı Öğretmenliği :
Teknik ve endüstri Meslek Liselerine atölye ve meslek derslerini verecek öğretmenleri yetiştirmenin yanında, şantiyelerde çalışacak teknik eleman yetiştirmek, kontrol mühendislerinin görev yaptığı görevleri yapmak, teknik bürolarda mimari tasarım ve statik hesapları yapmaktır

Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :
TRAKYA TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
FIRAT TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Yapı Ressamlığı programının amacı, her türlü bina, köprü, harita yapımında mimarlarla birlikte çalışacak ara elemanı yetiştirmektir Resim, grafik ve tasarım yeteneklere sahip olunması gerekir

Yapı Ressamlığı Programının Amacı : Yapı Ressamlığı programının amacı mühendisler ve mimarlar tarafından tasarlanmış olan inşaat projelerini, istenilen ölçülere göre çizebilen elemanları yetiştirmektir

Yapı Ressamlığı Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Yapı Ressamlığı programında matematik, bilgisayar, yapı statiği, yapı bilgisi, perspektif çizimler, bina bilgisi, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı, çizimi, mimarı proje gibi dersler işlenmektedir

Yapı Ressamlığı için Gereken Nitelikler : Yapı Ressamlığı programında okumak isteyenlerin görme keskinliğine, şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, el ve gözü içgüdümle kullanabilme, zihinde canlandırma ve düzgün çizim yapabilme yeteneklerine sahip dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir

Yapı Ressamlığı Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :

ANADOLU ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU
ZONGULDAK KARAELMAS ZONGULDAK MESLEK YÜKSEKOKULU

Yapı Ressamlığı Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Yapı Ressamlığı programını bitirenlere "Yapı Ressamlığı Teknikeri" ünvanı verilir Yapı Ressamlığı Teknikerleri mimar ve mühendisler tarafından hazırlanmış projeyi istenilen ölçülere göre çizer, projelerin uygulanmasında metraj, keşif ve hak ediş hesap ve çizelgelerin hazırlanmasında mimar ve mühendislere yardımcı olur; statik proje ve hesaplarının kontrolünü yaparlar Yapı ressamlığı teknikerleri iyi aydınlatılmış bir ortamda, ayakta veya oturarak mimarların denetimi altında çalışırlar

Yapı Ressamlığı Teknikerliği Çalışma Alanları : Yapı Ressamlığı Teknikerliği Bayındırlık, İmar ve İskân Bakanlığı, belediyeler gibi kamu kuruluşlarında, işletmelerin resim atölyelerinde, mühendislik ve mimarlık bürolarında inşaat şirketlerinde çalışabilirler Bilgisayar, yapı ressamlığında işlerin daha kolay yapılmasını sağlamıştır Bu gelişmelerin yakında meslek uygulamasında bazı değişikliklere yol açması kaçınılmazdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-08-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yapı Öğretmenliği :

Matematik, kimya, fizik, yapı malzemesi, teknik resim, atölye teknikerleri ( ahşap) atölye teknikleri (kagir), yapı bilgisi, yapı makinaları, meslek resmi, statik ve yapı hesapları, cisimlerin dayanımı, zemin mekaniği, yapı tasarımı, temel inşaat, topografya, betonarme, su yapıları, eğitim yönetimi, elektrik tesisat bilgisi, sihhi tesisat bilgisi, çelik yapılar, ölçme-değerlendirme, eğitim ekonomisi, yapı işletmesi ve maliyet hesapları gibi dersler uygulamalı olarak işlenir Bu programa yalnız alt yapı, inşaat-üst yapı, yapı-yapıcılık ve yapı ressamlığı kolu çıkışlı adaylar alınmaktadır Yapı Öğretmeni ünvanı alan mezunlar, inşaat teknik liseleri, yapı ve endüstri meslek liselerinde atölye ve meslek dersleri öğretmeni olarak görev yaparlar Özel sektör ve kamu kuruluşlarında çalışabilirler

Yapı Öğretmenliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :

GAZİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
ABANT İZZET BAYSAL DÜZCE TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
TRAKYA TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
SAKARYA TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
SÜLEYMAN DEMİREL TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
AFYON KOCATEPE TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
SÜLEYMAN DEMİREL TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com