![]() |
Fizikçi Fizik Bölümü Fizikçi Mesleği Fizikçi Hakkında Fizikçi Tanımı Fizikçi Olma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fizikçi Fizik Bölümü Fizikçi Mesleği Fizikçi Hakkında Fizikçi Tanımı Fizikçi OlmaFizikçi Fizik Bölümü Fizikçi Mesleği Fizikçi Hakkında Fizikçi Tanımı Fizikçi Olma Koşulları Fizik Çalışma Alanları Fizik Mezunu Hakkında Fizikçilik Fizikçi Fizik Bölümü Fizikçi Mesleği Fizikçi Hakkında Fizikçi Tanımı Fizikçi Olma TANIM Maddenin ve enerjinin yapısını, birbirleriyle etkileşimini araştıran, evrendeki fiziksel olayların bağlı olduğu yasaları bulmaya çalışan kişidir ![]() GÖREVLER - Araştırma konusunu ve yöntemini belirler, - Gözlem ve deneyler yapar, - Araştırılacak olan problemi çözümler, - Sonuçları rapor eder, - (Ar-Ge) Araştırma-Geliştirme merkezlerinde projeler geliştirir ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Araştırma-Geliştirme laboratuarlarında kullanılan test araç ve gereçleri, - Bilgisayar ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Fizikçi olmak isteyen kimselerin; - Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, - Fizik, matematik, kimya gibi temel bilimler alanında iyi yetişmiş ve bu alanlara içten bir ilgi duyan, - Dikkatli ,gözlem yapabilen, - Analitik düşünme gücüne sahip, - Yaratıcı, kimseler olmaları gerekmektedir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Fizikçiler genellikle laboratuarlarda çalışırlar ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Fizik programını bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan/açılacak pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Fizik Öğretmeni olarak da çalışabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik bölümlerinde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Meslek eğitimine girebilmek için; - Lise veya dengi okul mezunu olmak, - Öğrenci seçme sınavında (ÖSS) “Fizik” lisans programı için yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak, - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih bildirim formunda “Fizik” programını tercih etmek gerekmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ - Mesleğin eğitimi 4 yıl sürelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Lisans eğitimini tamamlamış fizikçi, mesleğinde ilerlemek istiyorsa; - Bir iş yerinde, özellikle AR-GE ve kalite kontrol laboratuarlarında belirli konularda kolaylıkla ve kısa sürede uzmanlaşabilirler, proje üretebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU - Öğrenciler eğitimleri süresince Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen öğrenim ve harç kredisinden yararlanabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|