|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
mesleği, sanatları, öğretmeni, öğretmenliği |
![]() |
El Sanatları Öğretmeni El Sanatları Öğretmenliği El Sanatları Öğretmenliği Mesleği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() El Sanatları Öğretmeni El Sanatları Öğretmenliği El Sanatları Öğretmenliği MesleğiEl Sanatları Öğretmeni El Sanatları Öğretmenliği El Sanatları Öğretmenliği Mesleği El Sanatları Öğretmenliği Bölümü El Sanatları Öğretmeni Hakkındna El Sanatları Öğretmeni Bilgi El Sanatları Öğretmeni Tanımı El Sanatları Öğretmeni El Sanatları Öğretmenliği El Sanatları Öğretmenliği Mesleği TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, dekoratif ürünler, çiçek yapımı, örgü, dokuma ve el sanatları ile ilgili eğitim veren kişidir ![]() GÖREVLER Dekoratif ürünler, çiçek , el dokuması ürünleri vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ Alanı ile ilgili meslek dersleri eğitimöğretim programı, yıllık ve günlük çalışma planları, not defteri, ders defteri, yoklama fişi, öğrenci iş takip formu, Ders kitapları, yardımcı kitaplar, iş ve işlem yaprakları, bilgi yaprakları, meslek alanı ile ilgili çeşitli teknik yayınlar, el sanatları ile ilgili çeşitli araç ve gereçler, cendere ve cendere kalıpları, el ütüleri, dokuma tezgahı vb ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER El sanatları öğretmeni olmak isteyenlerin; Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, Şekil algısı ve estetik görüşü gelişmiş, Yaratıcılık yeteneği olan, Gözel koordinasyonuna, el ve parmak becerisine sahip, Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, sevecen, hoşgörülü, sabırlı, Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, girişimci, yaratıcı, kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI El sanatları öğretmeni, sınıfta ve atölyede görev yapar, görevini genellikle ayakta yürütür ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Meslek elemanlarının büyük çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kız meslek liseleri, kız teknik liseleri ve yaygın eğitim kurumlarında (halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, pratik kız sanat okulları vb ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi; çeşitli üniversitelere bağlı mesleki eğitim fakültelerinin “Dekoratif Sanatlar Öğretmenliği” ile “Çiçek, Örgü, Dokuma Öğretmenliği” programlarında verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölümlere girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sözel (SÖZ1)” puan almak gerekmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, ÜCRET VE KAZANÇ DURUMU Öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun imkanlarından veya çeşitli kuruluşların burslarından yararlanabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Üniversitelerde lisans üstü eğitimden sonra araştırma görevlisi, doçent ve profesör unvanını alabilirler ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Hazır giyim öğretmenliği, nakış öğretmenliği, resimiş öğretmenliği ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|