|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, dersleri, hizmetler, hizmetlerdersleri, nelerdir, sosyal |
![]() |
Sosyal Hizmetler Bölümü Dersleri - Sosyal Hizmetlerdersleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosyal Hizmetler Bölümü Dersleri - Sosyal Hizmetlerdersleri Nelerdir?Sosyal Hizmetler Bölümü Dersleri - Sosyal HizmetlerDersleri Nelerdir? Sosyal Hizmetler Bölümü Dersleri - Sosyal HizmetlerDersleri Nelerdir?Sosyal Hizmetler Bölümü Nedir? - Sosyal Hizmetler Bölümü Hakkında - Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Sosyal Hizmetler Yüksekokulunda insanların yeteneklerini en iyi şekilde kullanabilmelerine yardım ederek toplum içinde gereksinimlerini karşılamaları amacıyla eğitim ve araştırma yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Programın Amacı: Sosyal hizmetler programı sıkıntı içindeki insanların toplumda kendilerine sağlanan olanakları ve kendilerinin halen sahip oldukları olanakları en iyi şekilde kullanabilmelerine yardım etme yöntemleri konusunda eğitim ve araştırma yapar ![]() Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Sosyal hizmetler yüksekokulunda eğitimin temeli olan ekonomi sosyoloji siyasal bilimler sosyal antropoloji psikoloji ve sosyal psikoloji gibi dersler ilk iki yılda verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gereken Nitelikler: Kişisel ve toplumsal sorunlara derin ilgi duyan ve devamlı olarak kendini ve sosyal anlayışını geliştirecek bir meslek arayan kişiler için sosyal hizmet alanı ilginç ve doyurucu olabilir ![]() Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Sosyal hizmetler yüksekokulundan mezun olanlar "Sosyal Çalışmacı" ünvanı ile görev yaparlar ![]() ![]() Çalışma Alanları: Sosyal çalışmacılar Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı rehberlik ve araştırma merkezlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda SSK'da İş ve İşçi Bulma Kurumunda DPT'de sosyal hizmet il müdürlüklerinde rehabilitasyon merkezlerinde körler ve sağırlar okullarında çocuk yuvalarında yetiştirme yurtlarında kreş ve gündüz bakımevlerinde huzurevlerinde ıslahevlerindecezaevlerinde nüfus planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|