|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
değeri, mesleğinin, yeri, öğretmenin, öğretmenlik, önemi |
![]() |
Öğretmenin Değeri Yeri Ve Önemi - Öğretmenlik Mesleğinin Değeri Yeri Ve Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğretmenin Değeri Yeri Ve Önemi - Öğretmenlik Mesleğinin Değeri Yeri Ve ÖnemiÖğretmenin Değeri Yeri Ve Önemi - Öğretmenlik Mesleğinin Değeri Yeri Ve Önemi Öğretmenin Değeri Yeri Ve Önemi - Öğretmenlik Mesleğinin Değeri Yeri Ve Önemi Büyük ve asil milletimizin insan gücü üstündeki savaşma ve fedâkârlıkları ile kazanılan zaferler, pek parlak olmakla beraber bizi henüz gerçek mutluluk ve kurtuluşa eriştirememiştir ![]() ![]() ![]() ![]() 1923 (Atatürk'ün T ![]() ![]() ![]() ![]() Bir köy okulunu ziyaretinde, ders vermekte olan genç bir öğretmenin sınıfına girdiği zaman, öğretmenin, yerini kendisine bırakması üzerine söyledikleri: - Hayır yerinize oturunuz ve dersinize devam ediniz! Eğer izin verirseniz, biz de sizden istifade etmek isteriz ![]() ![]() (Atatürk'ten B ![]() ![]() ![]() Öğretmenlere hitaben söylemiştir: Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı ![]() ![]() ![]() 1922 (Atatürk'ün M ![]() ![]() ![]() ![]() Mekteplerde öğretim vazifesinin güvenilir ellere teslimini, memleket evlâdının, o vazifeyi kendine hem bir meslek, hem bir ülkü sayacak üstün ve saygıdeğer öğretmenler tarafından yetiştirilmesini temin için öğretmenlik, , diğer serbest ve yüksek meslekler gibi, aşama aşama ilerlemeye ve herhalde refah teminine müsait bir meslek haline konulmalıdır ![]() ![]() 1923 (Atatürk'ün S ![]() ![]() ![]() Öğretmenler, her vesileden istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır ![]() 1927 (Atatürk'ün S ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni nesil, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır! 1924 (Büyük Tarih Trabzon'da, s ![]() Yeni Türkiye'nin birkaç seneye sığdırdığı askerî, siyasî ![]() ![]() ![]() 1924 (M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() 1924 (M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmenlerle yaptığı bir toplantı sırasında söylemiştir: Bu dakika karşınızda duyduğum en samimî hissi, izninizle söyleyeyim: isterdim ki çocuk olayım ve sizin bilgi saçan öğretim alanınızda bulunayım, sizden feyiz alayım, siz beni yetiştiresiniz! O zaman milletim için, daha yararlı olurdum; fakat maalesef, yerine getirilmesi imkânsız bir arzu karşısında bulunuyoruz ![]() ![]() 1922 {Atatürk'ün S ![]() ![]() ![]() İsterim ki, daima idealimi gençlere aşılayasınız ve daima korumak hususunda çalışasınız ![]() (Şemsettin Günaltay, 1951 Olağan-üstü Türk Dil Kurultayı, s ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|