Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı Sözleri |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriAcı çekmek özgürlükse Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı Sözleri Özgürüz ikimizde O yuvasız çalı kuşu Bense kafeste kanarya O dolaşmış daldan dala Savurmuş yüreğini Ben bölmüşüm yüreğimi Başkaldıran dizelere Aramakmış oysa sevmek Özlemekmiş oysa sevmek Bulup bulup yitirmekmiş Düşsel bir oyuncağı Yalanmış hepsi yalan Yalanmış hepsi yalan Sevmek diye bir şey varmış Sevmek diye bir şey yokmuş Acı çektim günlerce Acı çektim susarak Şu kısacık konaklıkta Deprem kargaşasında Yaşadım bir kaç bin yıl Acılara tutunarak Acı çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde Acılardan arta kalan İşte bu bakışlarmış Buğu diye gözlerimde Gün batımı bulutlarmış |
09-08-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriAda sahillerinde bekliyorum Her zaman yollarını gözlüyorum Seni senden güzelim istiyorum Beni şad et şadiye başın için Her zaman sen yalancı ben kani Her zaman orta yerde bir mani Her zaman sen uzakta ben müştak Her tellakide bir hayalin berrak Nerede o mis gibi leylaklar Sararıp solmak üzere yapraklar Bana mesken olunca topraklar Beni yad et güzelim başın için |
09-08-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriDağlarda öfkeli başım Serhatta hep akşam oluyor Nasipsiz kıştan mı Yağmurdan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça ağladıkça, dağlarımız yeşerecek Görecek göreceksin, ağladıkça ağladıkça Geceyi tutacağız, görecek göreceksin Ağladıkça ağladıkça güneşi tutacağız Görecek göreceksin İlk yazda bitti telaşım Alnımda hep kavga duruyor Vakitsiz hırstan mı Bahardan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça ağladıkça, bozkırlar yeşerecek Görecek göreceksin, ağladıkça ağladıkça Güneşi tutacağız, görecek göreceksin |
09-08-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriAğlama bebek, ağlama sende Umut sende yarın sende Yağmur gibi gözlerinden akan yaş niye, Bu suskunluk, bu durgunluk, sıkıntın niye Çok uzakta öyle bir yer var O yerlerde mutluluklar Paylaşılmaya hazır Bir hayat var Ağlama bebeğim ağlama sende Acı sende hasret sende Dalıp dalıp derinlere düşünmen niye, Bu küskünlük, bu dargınlık, kızgınlık niye |
09-08-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriNeden hala gelmedi? Saati mi şaşırdı bu hıyar? Gerçi hiç saati olmadı ama En azından birine sorar Cebimde bir lira desen yok! Madara olduk meyhaneye Ahh eşek kafam benim Nasıl da güvendik bu hergeleye? Gelse balığa çıkacaktık Ne çekersek kızartıp rakıyla yutacaktık Kafamız tam olunca şarkılar döktürüp, Enterasan hayellere dalacaktık Bu sandalı geçen hafta çalıntıdan düşürdük Arkadaşlar ısrar etti, Biz de iyi olur, bize uyar diye düşündük Saat sekizde gelecekti Bana beş milyon borç verecekti Yoksa O nemrut karısıkaçtı da, Onun peşinden mi gitti? Eğer öyleyse yandık! Gudubet gene yaptı yapacağını! Geçen sene merdivenden itip Kırmıştı Rıza’nın bacağını Korkuyorum, bir gün ya kendini asacak, Ya da horlarken Rıza’yı boğacak Bak şimdi acıdım, aşkolsun adama Ben olsam vallahi başedemem! Hele beş tane velet var ki boy boy, Allah’tan düşmanıma dilemem Aslında iyi çocuktur Rıza , efendi huyludur Herkesin suyuna gider Yoksa, kalıba vursan hani, Tek başına on tane adam eder Bir keresinde hiç unutmam, Üç beş zibidi haraca dadandı Rıza sandalyeyi kaptığı gibi Herifleri hastaneye kadar kovaladı! Aynı mahallede büyüdük, Aynı kızları sevdik, Aynı kafadaydık Orta ikiden bıraktık, matematik ağır geliyordu Biz başka havadaydık Aynı gömleği giyer, aynı sigaraya takılır, Aynı takımı tutardık Fener’in maçına iddiaya girer, Millete az mı yemek ısmarlattık Bir tek askerde ayrı düştük Bana Bornova düştü, ona Gelibolu Döner dönmez evlendirdiler, En büyük salaklığı da bu oldu Ben se hiç düşünmedim, zaten param yoktu Hep tek tabanca gedim Benim beğendiğimi anam istemedi, Onun gösterdiğini ben sevmedim Neyse bunlar derin mevzu Anlaşıldı bu herif gelmeyecek Ufaktan yol alayım Anam evde yanlız, şimdi meraktan ölecek Gittim, vurdum kafayı yattım Rüyamda gördüm gülümseyerek geldiğini Ne bilirdim yolda kamyon çarpıp, Hastaneye kavuşmadan can verdiğini?! Vay be Rıza Sonunda sen de düştün Azrail’in peşine! Dün boşuna günahını almışım Ne olur kızma bu kardeşine Öğlen kahvede söylediler Rıza ölmüş! dediler Ne kolay söylediler Sanki dev bir taş ocağını, Kökünden dinamitleyip, üstüme devirdiler! Ahh dostum O kocaman gövdene O beyaz kefeni nasıl kıyıp giydirdiler? O zalim tabutun tahtalarını, Senin üzerine nasıl böyle çivilediler? Yani sen şimdi gittin! Yani bir daha olmayacak mısın? Yani bir daha borç vermeyecek, Rakı ısmarlamayacak mısın? Peki, beni kim kızdıracak? Kim zar tutacak, kim ağzını şapırdatacak? Peki, beni bu köhne dünyada Senin anladığın kadar kim anlayacak? Ulan Rıza Ne hayallerimiz vardı oysa Ne acayip şeyler yapacaktık Totoyu bulunca dükkan açıp, Adını Dostlar Meyhanesi koyacaktık Talih yüzümüze gülecekti be Karıyı boşayıp, Sıfır bir Mercedes alacaktık Hafta sonu iki yavruyu kapıp Boğaz yolunda o biçim fiyaka atacaktık Ah ulan Rıza Bu mahallenin nesini beğanmedin de, Öte yana taşındın? Arasıra gıcıklaşırdın ama inan Benim en kral arkadaşımdın Ulan Rızaben şimdi bu koca deryada tek başıma ne halt ederim? Senden ayrılacağımı sanma Birkaç güne kalmaz ben de gelirim |
09-08-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriHer sürgünün gözlerine Bu sebepten ah geceye Kanatlanmış güvercine Kırılacağım, kırılacağım Yeter ki bil sen Yorgun alnımda şafaklar Bir düş kursun arkadaşlar Bırak iz sürsün şarkılar Yeter ki bul sen Mahpushane duvarlarına Hüznümü yazacağım Her gün seni düşünüp Yok olacağım Al öfkemi koy yanına Günü düşür dağlarıma Haydi, dokun gözyaşıma Ağlayacağım, ağlayacağım Yeter ki gül sen |
09-08-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriAğladım göz yaşlarım döndü denize Ben derdimi kimseye söyleyemedim Kurşunlara gelirken arka mahlede Düştüm de yerlere bir of demedim Başıma neler geldi sana diyemedim Beni kaç kere dövdüler Adını söylemedim of of of of Yıkılsın evin Ağladım gözyaşlarım düştü ateşe Yine de bu yangını söndüremedim Bağıra bağıra yazdım seni içime Bir kez olsun yüzünü güldüremedim |
09-08-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriCanım ey canım ey Canım eylen ey Evimi başıma yıkıp giden hey Kapkara büyürken Geceler derinden Canımı içimden Alıp giden hey Ay gidiyor Günlerim kanıyor Gün yüzün dönüyor Ay gidiyor Günlerim kanıyor Gül yüzün dönmüyor Canım ey canım ey Yanan ömrüm ey İçime ateşi Koyup giden hey Sessizce büyürken Avluda cehennem Güneşi koluna Takıp gelsen hey |
09-08-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriMaviye Maviye çalar gözlerin, Yangın mavisine Rüzgârda âsi Körsem, Senden gayrısına yoksam, Bozuksam, Can benim, düş benim, Ellere nesi? Hadi gel, Ay karanlık İtten aç, Yılandan çıplak, Vurgun ve belâ Gelip durmuşsam kapına Var mı ki doymazlığım? İlle de ille Sevmelerim, Sevmelerim gibisi? Oturmuş yazıcılar Fermanım yazar N'olur gel, Ay karanlık Dört yanım puşt zulası, Dost yüzlü, Dost gülücüklü Cıgaramdan yanar, Alnım öperler, Suskun, hayın, çıyansı, Dört yanım puşt zulası, Dönerim dönerim çıkmaz En leylim gecede ölesim tutmuş, Etme gel, Ay karanlık |
09-08-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı Sözlerişimdi saat sensizliğin ertesi yıldız dolmuş gökyüzü ay-aydın avutulmuş çocuklar çoktan sustu bir ben kaldım tenhasında gecenin avutulmamış bir ben şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun bu da benden sana ayrılığın hediyesi olsun soytarılık etmeden güldürebilmek seni ekmek çalmadan doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asıyorum bu son olsun bebu son olsun! bu da benim sana ayrılırken mazeretim olsun! şimdi saat yokluğunun belası sensiz gelen sabaha günaydın! işi-gücü olanlar çoktan gitti bir ben kaldım voltasında sensizliğin hiç uyumamış bir ben şimdi dişlerimi sıkıp dudaklarıma kanamayı öğrettim ki bu kızıl damlalar körpe yanağında bir veda busesi olsun bu da benden sana heba edilmiş bir aşkın son nefesi olsun kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü bütün saatleri öylece durdurabilmek için çıldırasıya paraladım kendimi lanet olsun! artık sigarayı üç pakete çıkardım günde olsun be! ne olacaksa olsun! bu da benim sana ayrılırken şikayetim olsun gözyaşım utangaç boynunun inciden kolyesi olsun her damla vefasız teninde bir veda busesi olsun isterim sende ben gibi yan ömrüne hep ağla hep ağla bu benden son dua bu benden ayrılık hediyesi olsun |
09-08-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriKafama Sıkar Giderim - Ahmet Kaya Artık seninle duramam Bu akşam çıkar giderim Hesabım kalsın mahşere Elimi yıkar giderim Sen zahmet etme yerinden Gürültü yapmam derinden Parmaklarımın üzerinden Su gibi akar giderim Artık sürersin bir sefa Ne cismim kaldı ne cefa Şikayet etmem bu defa Dişimi sıkar giderim Bozar mı sandın acılar Belaya atlar giderim Kurşun gibi mavzer gibi Dağ gibi patlar giderim Kaybetsem bile herşeyi Bu aşkı yırtar giderim Sinsice olmaz gidişim Kapıyı çarpar giderim Sana yazdığım şarkıyı Sazımdan söker giderim Ben ağlayamam bilirsin Yüzümü döker giderim Köpeklerimden kuşumdan Yavrumdan cayar giderim Senden aldığım ne varsa Yerine koyar giderim Ezdirmem sana kendimi Gövdemi yakar giderim Beddua etmem üzülme Kafama sıkar giderim |
09-08-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriDoğum Günüm - Ahmet Kaya İnsanların yüzlerini göremiyorum Buğazım düğüm düğüm çözemiyorum İstesemde yanına gelemiyorum Tutsam şu karanlığı tutsamda yırtsam Ah içim tutuşmasa elini tutsam Tutsam güzel yüzünü bağrıma bassam Doğum günüm bugün doğüm günüm gülüm Doğum günüm diyorsun doğum günün kutlu olsun Mutlu ol senelerce sana boncuktan kuş yaptım Konacak pencerene karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem gelemem senelerce |
09-08-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriBahtiyar - Ahmet Kaya Geçiyor önümden Sirenler içinde Ak eller ustunde Çiçekler içinde Dudaginda yarım Birsevdanın hüznü Aslan gibi gögsü türküler içinde Rastlardım avluda Hep volta atarken Cigara içerken yahut coplanırken Kimseyle konuşmaz Dal gibi titrerdi Çocukça sevdiği çiçeği sularken Diyarbakırlıymış adı bahtiyar Suçu saz çalmakmış Öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gül yüzlü bahtiyar Yaralıyım yerde kalan sazı kadar Benide saldılar o kaldı içerde Çok sonra duydum ki Yozgatta sürgünde Ne yapsa ne etse üstüne gitmişler Mavi gökyüzünü ona dar etmişler Gazete çıktı üç satır yazıyla Uzamış sakalı çatlamış sazıyla Birileri ona ölmedin diyordu Ölüm ilanında hüzünle gülüyordu |
09-08-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriArka Mahalle - Ahmet Kaya Ağladım göz yaşlarım döndü denize Ben derdimi kimseye söyleyemedim Kurşunlara gelirken arka mahlede Düştüm de yerlere bir of demedim Başıma neler geldi sana diyemedim Beni kaçkere dövdüler Adını söylemedim of of of of Yıkılmasın bu sevdamız Ağladım gözyaşlarım düştü ateşe Yine de bu yangını söndüremedim Bağıra bağıra yazdım seni içime Bir kez olsun yüzünü güldüremedim |
09-08-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kaya - Acılara Tutunmak Türkçe Şarkı SözleriAğladıkça - Ahmet Kaya Dağlarda öfkeli başım Serhatta hep akşam oluyor Nasipsiz kıştan mı Yağmurdan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça ağladıkça , dağlarımız yeşerecek Görecek göreceksin , ağladıkça ağladıkça Geceyi tutacağız , görecek göreceksin Ağladıkça ağladıkça güneşi tutacağız Görecek göreceksin İlk yazda bitti telaşım Alnımda hep kavga duruyor Vakitsiz hırstan mı Bahardan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça ağladıkça , bozkırlar yeşerecek Görecek göreceksin , ağladıkça ağladıkça Güneşi tutacağız , görecek göreceksin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|