Ordu Üniversitesi Hakkında

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ordu Üniversitesi

Ülkemiz için araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edebilecek, kültüre katkıda bulunacak insanlar yetiştirmek hedefinde olan üniversitemiz; Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ile 19 Mayıs Üniversitesi’ne bağlı Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Ordu Sağlık Yüksekokulu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu’nun bir araya getirilmesinden oluşmuştur
Öğrenciler eşsiz deniz güzelliği ve tertemiz orman havasına sahip güzel şehrimizde eğitim görüyor ve kurdukları çeşitli topluluklarla kendilerini sanat alanında da geliştiriyorlar
Her genç bir üniversitede okumak, üniversite hayatını yaşamak en iyi şekilde üniversite eğitimini tamamlamak ister, mezun olup adını kütüğe çakmak, arkadaşlarıyla kepini havaya fırlatmak ister Üniversitemiz mezun ettiği birçok genç gibi mezun olmak isteyen birçok genci de bu güzel şehre Ordu’ya, Ordu Üniversitesi’ne bekliyor
Her mevsimi ayrı, gündüzü ayrı, gecesi ayrı bu güzel Ordu’da kurulan üniversitede hedefimiz; ülkenin ihtiyacı olan dallarda ve sayıda insan gücünü yetiştirmektir

ORDU ÜNİVERSİTESİ

Ülkemizde yeni kurulan üniversitelerden biri olan üniversitemiz, Bakanlar Kurulu’nun 17 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunu ile hayata geçmiş bulunmaktadır Üniversitemiz, halen faal olarak eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunan ve daha önceleri Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Mesudiye Meslek Yüksekokulu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi ’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunun bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur Ayrıca, kuruluş yasamızla beraber Tıp Fakültesi ile Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü üniversitemize kazandırılmıştır
Rektörümüzün 17 Mayıs 2006 tarihinde atanmasından sonra, yoğun çalışmalar sonucunda üniversitemize Ünye Meslek Yüksekokulu ve Fatsa Meslek Yüksekokulu da katılmıştır Evrensel bir yükseköğretim kurumu olmayı hedefleyen Ordu Üniversitesi, sahip olduğu çağdaş vizyonu ile,ülkemiz gençliğine ve toplumuna karşı olan sorumluluğunun en üst seviyede olduğunun bilincinde ve bu sorumluluk içerisinde bilimsel faaliyet ve hizmetlerini yürütme ve gün geçtikçe geliştirme çabası içerisindedir Ülkemizin genç üniversitelerinden biri olan üniversitemiz, kuruluşundan bu yana geçen kısa süre içerisinde tüm idari yapılanmalarını ve bilgisayar alt yapısını tamamlamıştır Akademik kadrosunu güçlendirmede önemli adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir
Öğrencileri ile el ele büyümeyi ve gelişmeyi sürdürmeyi amaçlayan, katılımcılığa önem veren üniversitemiz, öğrenci temsilciliği mekanizmasını derhal hayata geçirmiş ve sayıları 16’ya varan öğrenci kulüpleri kurarak, öğrencileri ile huzurlu şehir olan Ordu’yu kaynaştırmayı hedeflemiştir
Toplumumuzun sürekli gelişen dinamiklerine karşılık verebilmek amacı ile, kurumsallaşmaya odaklanmak ve sürekli geliştirmeye açık bir kalite düzeyine erişmek öncelikli stratejimiz olmaya devam edecektir
En öncelikli hedeflerimiz ise, çağdaş, öğrencilerimizin her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yanıt veren modern bir yerleşke oluşturmak olacaktır Bu hedefe ulaşmak için, yerleşke alanımızın bütün alt ve üst yapı projeleri tamamlanmış, yerleşkemize yeni binaların katılması için temeller atılmaya başlanarak geleceğin büyük üniversitesini oluşturmaya başlamış bulunmaktayız
Misyonumuz: Ülkemizin çağdaş dünyada öncü ve önder olması için, araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek, ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak, aydın insanlar yetiştiren bir örnek üniversite olacaktır
Vizyonumuz: Ordu Üniversitesi misyonu ve sorumluluğu ile akademik, teknolojik ve kültürel başarısını bölgesel, ulusal ve uluslar arası alanlarda ispatlayacağını, temel değerlerden ödün vermeden, çağdaş, sanat, bilim, yönetim, öğrenim ve eğitim anlayışı ile dünya üniversiteleri arasına girmeye çalışacak bir eğitim kurumudur

Fakülteler;

Ziraat Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi
Tıp Fakültesi

Yüksekokullar;

Ordu Sağlık Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları;

Mesudiye Meslek Yüksekokulu
Fatsa Meslek Yüksekokulu
Ünye Meslek Yüksekokulu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com