![]() |
Çin Malı Yüz Boyalarına Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Malı Yüz Boyalarına DikkatÇin Malı Yüz Boyalarına Dikkat Çin Malı Yüz Boyalarına Dikkat Uzak Doğu Kökenli Boyalara Toplama Emri Sağlık Bakanlığı: Çin malı yüz boyasında ağır metal var ![]() Sağlık Bakanlığı, Çin ve Kuzey Kore’den gelen özellikle eğlence amaçlı, çocukların yüzlerini süslemede kullanılan boyalarda ağır metal tespit etti Satışı yasaklanan ve piyasadan toplatılmasına karar verilen boyaları alan vatandaşlar boyaları kullanmamaları konusunda uyarıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağır metal tespit edildi Son denetimlerde kırtasiyelerde satılan ve kozmetik ürün olarak değerlendirilen ürünlerden alınan numunelerin test sonuçlarında, genellikle çocuklarımız için kullandığımız ama zaman zaman tiyatro sanatçılarının da kullandığı yüz dekor malzemeleri ile boyaların bazılarında ağır metal tespit ettik ![]() ![]() ![]() Denetim dairesi kuruldu Bugüne kadar piyasa gözetim ve denetim işini etkin biçimde yapmaya çalışıyorduk, ama gördük ki sektördeki ürün çeşitliliği gün geçtikçe artıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|