![]() |
Hasretim Karadeniz'e |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Hasretim Karadeniz'e![]() Özlemlerin adı değişir tadı hep aynı ![]() ![]() ![]() Memleketim ![]() ![]() ![]() Denizine uzak kalsam da yeşilinin koynundaydım senin, Fabrikadan eser kalan çıplak dağların yeniden yeşille kucaklaşma sürecinde birlikteydik Rengiyle isimlenen gri derenin yükselmesini izlerdik köprüden Çok sular geçmişti o köprüden beraberinde sürüklediği nice anılar, hayatlarla birlikte ![]() ![]() ![]() O köprüde düşmüştü sevdanın ilk cemresi yüreğime,akan suyun coşkusuna kapılıp gitmişti anılarım ![]() ![]() Şimdi ne coşkusu kaldı suların, ne de bir izi sevdanın ![]() ![]() ![]() Suya anlattım hasretimi konuşabilse söylerdi Ne kaldı ki eskisi gibi ![]() ![]() Hasretimi suyuna değil sadece havasına da demlendim Soluğuna değince havası memleketimin içimde mevsim bahara dönerdi Yüzümün iklimi değişir, toprak kokardı gözlerim Çiçekler takıp gülüşlerimize gök renginyle süslerdik konuşmalarımızı Muhabbetine demli çay ekler,derin yeşilin seyrine dalardık, Dilimize memleket türküleri takar,destanlara eşlik ederdik, Dağların yüceliğine eşdeğerdir yüreklerin yüceliği Selamını eksik etmez yoldan geçene,tanıması şart değil Bir insanı tanımak için memleketini bilmeli Dağların geçit vermesi zorda olsa, İnsanının tabiatında yollar çoktan geçildi Hasretimi sadece havasına,suyuna değil toprağına da demledim,
Patika yollardan varılır köylerine,yaylalarına Yol geçmemişken henüz yürünürdü adım adım Karadeniz de insanlar biraz toprak kokar,toprak karadeniz ![]() ![]() ![]() Deniz içindedir,çırpınır yürekler hırçın dalgalarında Sevdaları da büyüktür ya dalgaları gibi Her çarpışında eksik kalır kıyıları Zordur yaşamak memleketimde aşkları ![]() ![]() -alıntı-
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|