Akdeniz Mutfağı Astımdan Koruyor

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Mutfağı Astımdan Koruyor




Akdeniz mutfağı astımdan koruyor

Akdeniz mutfağı, çocukları astım ve solunum yolu alerjilerinden korumada yardımcı olabiliyor

5 Nisan 2007 Perşembe
İngiliz, Yunan ve İspanyol araştırmacılar, Girit’in kırsal kesimlerinde yaşayan 700 kadar çocuk üzerinde yaptıkları araştırmada, sebze ve meyve yönünden zengin beslenen çocukların bu hastalıklara karşı korunduğunu saptadı

BBC’nin internet sitesindeki habere göre araştırma, İngiltere’deki Milli Kalp ve Akciğer Enstitüsü, Girit Üniversitesi ve Barcelona’daki Çevre Epidemiolojisi Araştırma Merkezi tarafından yapıldı

Bilim adamları, İngiltere gibi Avrupa’nın bazı bölgelerinde çocuklar astıma yakalanırken Girit gibi bazı yerlerde neden yakalanmadığı sorusuna yanıt bulmak için araştırma yaptı

Araştırmacılar, evcil hayvan ve ev tozu akarlarının sebep olduğu hırıltılı soluma, alerjik nezle gibi astım semptomlarına baktı Girit’te deri alerjilerinin sık görüldüğü, bunun çocukların ev tozu akarları gibi alerjenlere tepki gösterdiği anlamına geldiği belirtildi Ancak bunun, astım gibi solunum yolu alerjilerine dönüşmediği belirlendi

Araştırmacılar, ayrıca 7-18 yaş arası çocukların ailelerine, 9 kategoriye böldükleri 58 gıdayı ne sıklıkla aldıklarını sordu Bu kategorilerin, sebzeler, meyveler, balık, tahıl, et, kümes hayvanları, süt ürünleri, kuru yemiş ile margarin ve sıvı yağlar olduğu belirtildi

Araştırmada, bu çocukların yüzde 80’inin günde en az iki kez taze meyve, üçte ikisinin de taze sebze yediğini belirlendi

Her gün portakal, elma, domates ve üzüm gibi meyveleri yemenin çocuklarda alerjik nezle ve hırıltılı solumaya karşı, haftada en az 3 gün E vitamini açısından zengin kabuklu kuru yemişlerin alınmasının da hırıltılı solumaya karşı etkili olduğu görüldü

Magnezyum açısından zengin ceviz, fındık gibi kuru yemişlerin astıma karşı koruyucu olduğu ve akciğerleri güçlendirdiği başka araştırmalarda da görülmüştü

Bununla birlikte, haftada bir kereden fazla margarin tüketmenin astım ve alerjik nezle riskini iki kat artırdığı belirtildi

Milli Kalp ve Akciğer Enstitüsünden Dr Paul Cullinan, "Araştırmadan, antioksidan açısından zengin gıdaların sizin için iyi olduğu mesajı çıkarılabilir" dedi

"Asthma UK"den Leanne Male de "Bu araştırma, sağlıklı bir diyetin astım semptomlarını kontrol altına almada önemli rol oynadığı gösteren araştırmaları destekliyor" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.