![]() |
Lif Ve Posanın Kansere Müthiş Etkisi! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lif Ve Posanın Kansere Müthiş Etkisi!Araştırmalara göre düşük posalı diyetlerle beslenenlerde kalın bağırsak kanseri, yüksek posalı diyetle beslenenlerden çok daha sık görülüyor ![]() ![]() ![]() Lif ve posanın etkisi özellikle meme kanserinde önem kazanıyor ![]() ![]() Meme kanseri riskini azaltmanın en etkili yöntemi, posa - lif alımının yükseltilmesi ve yağ alımının azaltılması şeklinde olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı besinlerdeki lif - posa miktarları Yulaf ekmeği: 1 dilim (2 gram) Mısır ekmeği: 1 dilim (4 gram) Kırmızı ve yeşil mercimek: 1 Kâse Çorba (2 gram) Barbunya: 1 porsiyon (26 gram) Kestane: 7 adet (8 gram) Badem: 1 avuç (4 gram) Ceviz: 1 adet (1 gram) Yerfıstığı: 1 avuç (3 gram) Taze bezelye: 1 porsiyon (7 gram) Yaprak sarma: 8 adet (11 gram) Kabuklu elma, armut: 1 orta boy (7 gram) Kuru kayısı: 2 adet (9 gram) Kuru incir: 2 adet (7 gram) Mantar: 100 gramında (3 gram) Pırasa: 1 porsiyon (5 gram) Havuç: 1 orta boy (3 gram) Taze fasulye: 1 porsiyon (6 gram) Ispanak: 1 porsiyon (5 gram) Bamya: 1 porsiyon (5 gram) Taze Soğan: 2 adet (1 gram) Ayşegül Aydoğan Atakan |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|