Venedik Pastası

Eski 04-28-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Venedik Pastası



VENEDİK PASTASI



Malzeme :
16 yumurta
500 gr toz şeker
400 gr un
100 gr çekilmiş badem veya kavrulmuş fındık
100 gr Sana
Kreması :
500 gr Sana
400 gr toz şeker
1 bardak su *
Biraz vanilya tozu
Biraz kakao


Yapılışı :
Yumurtalarla şekeri yumurta teli ile boza kıvamına gelinceye kadar çırpın Unla karıştırılmış fındık ilâve edin Eritilmiş yağı katın İçi unlanıp yağlanmış kalıba kabarma payı bırakarak dökün Orta hararetli fırında pişirin
Kremanın yapılışı :
Yağı yumurta teli ile karıştırarak yumuşatın Şekeri suyla hiç karıştırmadan koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın Soğuduktan sonra yağa katın Vanilya koyun Yarısına kakao ilâve edin Pandispanyayı dörde bölün Her parçaya biraz likörlü şurup serpin Siyah ve beyaz krema sürün Üst üste koyun Kenarlarına krema sürün Çikolata parçalarını yapıştırın Üstünü siyah ve beyaz kremayla süsleyin

İki parça rendelenmiş çikolata

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.