![]() |
Kümbet Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kümbet Pasta TarifleriKümbet Pasta Malzemeler: Kek için:
![]() Muhallebinin Hazırlanması: Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor ![]() Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ![]() Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin ![]() Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın ![]() Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın ![]() muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor ![]() Kekin Hazırlanması: Kek için önce 26 cm ![]() ![]() ![]() Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin ![]() Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın ![]() Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin ![]() Pastanın Hazırlanması: Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın ![]() Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin ![]() Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin ![]() Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum) Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin ![]() Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır ![]() Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin ![]() Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kümbet Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kümbet Pasta TarifleriKümbet Pasta Malzemeler:
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz ![]() ![]() Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz ![]() ![]() Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz ![]() ![]() Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|