Bohçalı Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bohçalı KebapBohçalı Kebap ![]() 1 su b süt2 yumurta alabildiği kadar un tuz iç harcı için: 400 gr kuşbaşı et 1 çorba k dolmalık fıstık1 soğan 2 diş sarımsak 2 havuç 1 tutam maydanoz 1 çorba k untuz,karabiber üzeri için: 1 yumurta sarısı haşhaş tohumu,susam HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın ![]() Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle çırpın Üzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun![]() Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı ![]() Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız tava büyüklüğünde açın ![]() Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı kıvamda pişirin Bezeleri bitene kadar bu işlemitekrarlayın ![]() İç harcı için tavaya sıvıyağı alın Üzerine 400 gr kuşbaşıeti alın Üzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin![]() 2 adet rendelanmiş havucu ilave edin ![]() Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın ![]() Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alın Üzerine etli iç malzemeyiilave edin ve ucunu kapatın Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpin![]() Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|