Baharatlı Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Kek TarifleriBaharatlı Kek Malzemeler:
Hazırlanışı: Tercihen oda ısısındaki yumurta, şeker ve limon rendesini iyice kabarana kadar çırpın Çırpmaya devam ederken sıvıyağı yavaşça ilave edip yedirin Unla bütün baharatları, kabartma tozunu ve vanilyayı birlikte eleyin Baharatlardan elekte kalanlarıda içine ekleyin Biraz süt biraz unu ilave etmek sureti ile 3 seferde yumurtalı karışıma un ve sütü ilave edip düşük hızda karıştırın En son ceviz içi ve kuru üzümleri ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kalıba hamuru döküp 160C li fırında kabarıp kızarana ve kürdan batınca temiz çıkana kadar pişirin |
Baharatlı Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Kek TarifleriBaharatlı Kış Keki Malzemeler:
Üzümleri sıcak suda yarım saat bekletin Bu arada çikolatanızı ufak parçalar halinde kesin, muskatı rendeleyin, karanfili havanda döverek inceltin, cevizleri de aynı şekilde hazırlayın Üzümlerin suyunu süzüp kağıt havlu arasında iyice kuruladıktan sonra derin bir kaba alın Cevizi, çikolataları, baharatları ekleyin Bu aşamada evde varsa 2-3 kaşık kadar likör ekleyebilirsiniz Bende yoktu, eklemedim (Eğer likör koyarsanız bir 15 dk dinlenmeye bırakın malzemeyi) Hepsinin üstüne 1/2 bardak kekunu ekleyip harmanlayın Başka bir kabın içinde yumurtalarla şekeri mikserle 5-6 dk boyunca çırpın Tereyağı ve sütü ekleyip çok az daha çırpın Vanilyayı ve kalan kekunu ekleyin Sadece un gözden kaybolana kadar düşük devirde çırpıp mikseri çıkartın Hazırladığınız baharatlı karışımın 3/4’ü kadarını hamura ilave edin Bir kaşık yardımıyla hamura iyice yedirin 28 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin, kenar kısımlarını da yağlayın Hamuru kalıba boşaltın Üzerine kalan baharatlı karışımı serpin, fırına verin 160 derecede, 1 saatten fazla sürede pişti benim kekim 1 saat dolmak üzereyken kürdanla kontrol ettiğimde, içi tam pişmemişti Bu yüzden üzerine alüminyum folyo örtüp biraz daha pişirdim Aklınızda olsun, içi pişmeyip üzeri kızarmış olan kekler için bu iyi bir yöntemdir Piştiğinde böyle bir görüntüsü oluyor işte Kış bitmeden deneyin derim Hatta hiç beklemeyin, hemen bu haftasonu pişirin Sonra da evi kaplayan o büyülü baharat kokusunun keyfini çıkarın… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|