Alman Pastası Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Pastası TarifleriAlman Pastası Malzemeler: kek:
kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dkpişirin (üstü fazla kızarmamalı) margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin |
Alman Pastası Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Pastası TarifleriMinik Alman Pastaları Malzemeler: 20 adet
Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun Üzerine elekle pudra şekeri eleyin Not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz Kakaolu krema: Malzemeler:
Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun Not: annem yumurtayı eklemeden yapmış, bir de sıcakken krema akışkan olabilirmiş ama soğuyunca tam kıvamını yakalıyormuş |
Alman Pastası Tarifleri |
09-06-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Pastası TarifleriÇilekli Alman Pasta Malzemeler:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin Yumuşak bir hamur elde edinDiğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak kalıba yerleştirin Kenarlarını yükselterek kremayı koyun Ayırdığınız parçayı açıp kremanın üzerine kapatın 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin Soğuduktan sonra çilek ve pudra şekeri ile süsleyin İyice soğutup servis yapın Not:Oktay Usta Tarifi |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|