Şeker Börek(Milföy Hamuru) |
04-21-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Şeker Börek(Milföy Hamuru)Şeker Börek(Milföy Hamuru) 4 adet milföy hamuru 100 gr beyaz peynir 2–3 dal maydanoz 1 adet ince dilimlenmiş sivribiber, 1 adet yumurta sarısı Bir adet milföy hamurunun altına ve üstüne un serpin Merdane ile hamuru hafifçe açın dört eşit parçaya kesin Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın İçi için bir kapta ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış maydanozu ve küçük doğranmış sivri biberi karıştırın Hazırladığınız bu iç malzemeyi milföy parçalarının ortasına eşit şekilde yerleştirin(iç malzemesi olarak kıyma, sosis veya sucuk ta kullanabilirsiniz) Bir milföy parçasının 2 kenarını üst üste getirip uçlarını şeker paketi gibi kıvırın Diğer milföyleri bu şekilde hazırlayıp, hafifçe yağlanmış tepsiye dizin Üzerilerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında 15–20 dk Pişirip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|