Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, ezmesi, kişilik, taze

Taze Bakla Ezmesi (6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bakla Ezmesi (6 Kişilik)



(6 kişilik)




Malzemeler

1 kg taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz

Yemeğin Tarifi
Taze baklanın iç kabuklarını soyun Yıkadıktan sonra tencereye koyun Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin
Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin
Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.