![]() |
Bezelyeli Pilav .... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Pilav ....Pilav için : 2 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Su bardağı kaynar su Tuz Bezelye sote için : 4 Su bardağı kaynar su 1 Çay kaşığı karbonat Tuz Yarım kilo bezelye 1 Adet soğan Hazırlanışı Pirinci yıkayıp, suyunu süzün ![]() Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun ![]() Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın ![]() 3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin ![]() Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın ![]() 5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün ![]() Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun ![]() Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin ![]() Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin ![]() Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|