![]() |
Meyvalı Dana Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvalı Dana Salatası1/2 tatlı kaşığ toz hardal 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 500 g dana filetosu (yağları ve sinirleri temizlenmiş) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 3 iri portakal 3 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı taze kişniş (ya da maydanoz: kıyılmış) 3 şeftali (dilimlenmiş) 1 demet pancar yaprağı (ya da 125 g ıspanak; yıkanıp sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış) Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir cam (ya da seramik) kaba ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını koyup kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Akan suyun ziyan olmaması için bir kâse üstünde çalışarak, portakalların kabuklarını, beyaz zarlarını da alarak soyun ![]() ![]() Cam (ya da seramik) kaptaki pişme suyunun üstünde birikmiş yağı kaşıkla alıp atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir servis tabağına pancar yapraklarını (ya da ıspanakları) döşeyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|