09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalar..
SOYA FİLİZİ SALATASI
Malzemesi - 1 kutu soya filizi
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 3 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı limon sirkesi
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 adet minik kırmızı turp
- yeteri kadar tuz
Hazırlanışı - Tüm malzeme yıkanır, ince ince kıyılır
Sarmısak tuzla dövülür, içine limon ve zeytinyağı eklenir, karışımın üzerine dökülür
TAZE BÖRÜLCE SALATASI
Malzemesi - 200 g
taze börülce
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı limon sirkesi
- yeteri kadar sarmısak, limon, sızma zeytinyağı, tuz
Hazırlanışı - Börülceler yıkanır, kılçıkları ayıklanır, ortalarından ikiye bölünür
Kaynayan tuzlu suda, yumuşayıncaya dek haşlanır Yumuşayan börülceler soğuk sudan geçirilir Ötede sarmısak tuzla dövülür, limon ve sirke eklenir İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile birlikte börülcelerin üzerine dökülür Zevke göre, dilerseniz üstüne sarmısaklı yoğurt da dökebilirsiniz
KIRMIZI BİBER SALATASI
Malzemesi - yarım kilo kırmızı salçalık biber
- 5 diş sarmısak
- 1 demet maydanoz
- yeteri kadar sarmısak, limon, sızma zeytinyağı, tuz
Hazırlanışı - Kırmızı biberler közlenir, zarları soyulur, çekirdekleri çıkartılır, ince ince doğranır
Maydanoz ince ince kıyılır ve biberlerin üzerine dökülür Sarmısak tuzla dövülür, limon ve sirke eklenir, ince kıyılmış dereotu ile birlikte biberlerin üzerine dökülür
MANTAR SALATASI
Malzemesi - 1 kutu mantar
- 1 baş morsoğan
- 1 demet maydanoz
- 3 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kapari
Hazırlanışı - Mantar, bol tuzlu suda yumuşayana dek haşlanır, soğuk sudan geçirilir, ince ince kıyılır
Soğan halka halka doğranır Sarmısak ve maydanoz ince ince kıyılır, mantar ile birlikte harman edilir 1 çorba kaşığı kapari eklenir Sirke ve zeytinyağı ile karıştırılır
|
|
|